Ekstra Bladet

Ramt af trafikprop

Svaert frustrered­e Magnussen starter grandprixe­t i naestsidst­e startraekk­e

-

MONTREAL (Ekstra Bladet): Da Kevin Magnussen kørte hos McLaren, var lørdagens tidtagning det tidspunkt, hvor han strålede og ofte satte en imponerend­e tid i allersidst­e forsøg.

I denne saeson er tidtagning­en ved at udvikle sig til en akilleshae­l.

Efter grandprixe­t i Monaco kaldte Kevin Magnussen 2017 for den mest uheldige saeson i karrieren. Tidtagning­en til Canadas Grand Prix føjer endnu en episode til listen.

Hvorvidt Kevin Magnussen ikke er hurtig nok, Haas-teamet for dårlige til at time kvalifikat­ionen, eller danskeren er forfulgt af sort uheld, vil der vaere mange holdninger til.

Faktum er, at han ikke fik sat en ren omgang og skal starte grandprixe­t som nummer 18, mens det lykkes teamkammer­at Romain Grosjean at komme videre fra første kval-runde med en tid – knap 0,4 sekunder bedre – og starter løbet som 14’er.

Yes, we can ...

Circuit Gilles Villeneuve bliver markant hurtigere fra starten af sessionen til slutningen, så i Haas’ tilfaelde er de nødt at gå sent ud for at have en chance i den taette konkurrenc­e.

– Kan jeg afbryde den her omgang og forsøge igen? Jeg har trafik på hver eneste omgang, klagede Kevin Magnussen over radioen.

Som en anden Barack Obama svarede danskerens løbsingeni­ør Giuliano Salvi: – Yes, we can. Yes we can. Hvorefter Pascal Wehrlein ødelagde den plan ved at køre af banen, så Kevin Magnussen på grund af gule flag ikke kunne påbegynde sit sidste forsøg.

Det er tredje gang i denne saeson – og anden gang for Magnussen – at gule flag ødelaegger det sidste afgørende forsøg i Q1. Kevin Magnussen var meget frustreret og kortfattet, da han var kommet ud af bilen.

– Det er anden weekend i traek, hvor jeg ikke får sat en omgang på grund af trafik, siger danskeren med henvisning til Lewis Hamilton, som kom i vejen for ham i Monaco.

Haas-raceren havde han ikke noget at udsaette på:

– Den er okay. Vi fik ikke vist dens fulde potentiale.

Lang vej til point

Banen i Montreal kan der overhales på, men der er langt til pointene fra naestsidst­e startraekk­e, hvor danskeren i starten skal passe på den lokale helt Lance Stroll, som holder ved siden af.

Under traening havde Ferrari domineret, men da det blev alvor, viste Lewis Hamilton knusende styrke.

Briten tog med en suveraen omgang pole-position godt tre tiendedele af et sekund foran Sebastian Vettel.

Finnerne Valtteri Bottas og Kimi Räikkönen holder i anden raekke, når starten går til grandpixet i dag.

Kan jeg afbryde den her omgang og forsøge igen? Jeg har trafik på hver eneste omgang

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? En blanding af uheld og langsom kørsel var skyld i, at danske Kevin Magnussen ikke nåede videre fra Q1 i lørdagens VM-kvalifikat­ion i Montreal i Canada.
FOTO: ALL OVER PRESS En blanding af uheld og langsom kørsel var skyld i, at danske Kevin Magnussen ikke nåede videre fra Q1 i lørdagens VM-kvalifikat­ion i Montreal i Canada.
 ?? FOTO: RYAN REMIORZ/AP ?? Kevin Magnussen indleder dagens Formel 1-grandprix som nummer 18 i Haas-bilen.
FOTO: RYAN REMIORZ/AP Kevin Magnussen indleder dagens Formel 1-grandprix som nummer 18 i Haas-bilen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark