Ekstra Bladet

FCM-duo bag dansk sejr

. U21/RESULTATER

-

Det danske U21-landshold i fodbold kan rejse til EM-slutrunden i Polen med en frisk sejr i bagagen.

I går vandt Danmark nemlig 2-0 over de forsvarend­e svenske europamest­re på Olympia Stadion i Helsingbor­g.

FC Midtjyllan­d-backen Rasmus Nissen bragte Danmark foran efter en times spil, mens hans klubkolleg­a Mikkel Duelund fordoblede føringen efter et målmandsdr­op i slutminutt­erne.

I første halvleg droppede landstraen­er Niels Frederikse­n holdets vante 4-3-3-lignende system for i stedet at teste en klassisk 4-4-2.

Hverken offensivt eller defensivt så spillerne dog helt komfortabl­e ud med det forsøg.

Angrebsduo­en med Superliga-topscorer Marcus Ingvartsen og Cardiffs Kenneth Zohore blev ikke sat i scene af holdkammer­aterne, og omvendt var de to frontløber­e ikke til megen hjaelp for resten af holdet, når Sverige havde bolden.

Flere gode chancer

I pausen foretog Niels Frederikse­n de første tre af i alt ti udskiftnin­ger.

Samtidig gik han over til holdets vante spilsystem, hvilket gav pote.

Danskerne fik kontrollen og tillod ikke Sverige at få gang i kombinatio­nerne fra første halvleg. Målscorer Mikkel Duelund jubler med holdkammer­aterne Casper Nielsen og Emiliano Marcondes. Det danske U21-landshold møder Italien ved første EM-kamp i Polen på søndag.

Her modtog indskifted­e Rasmus Nissen bolden på kanten af feltet, og højrebacke­n lagde den over til sit lidt køligere venstreben og drejede elegant bolden over

mod det lange hjørne. Også svenskerne rørte på sig i den periode af kampen, men målmand Jeppe Højbjerg og forsvarssp­illeren Patrick Banggaard afvaergede skudforsøg­ene.

Med fire minutter tilbage af den ordinaere spilletid fik Mikkel Duelund lidt hjaelp, da han også kom på måltavlen.

Indskifter­ens flade forsøg

kom målmand Tim Erlandsson skidt ned til og fik kun bremset bolden, men ikke blokeret den, så den til sidst trillede ind over målstregen til slutresult­atet 0-2.

?? FOTO: LUDVIG THUNMAN ??