Ekstra Bladet

JEG HAR TAGET GRUELIGT FEJL

- CANADAS GRAND PRIX STROLL HAR ALDRIG STATISTIKK­EN TALER SIT FOR AT SIGE DET GROFT SKUFFELSEN MÅ OGSÅ VAERE UDSIGTERNE FOR

er altid et meget populaert et af slagsen, og canadierne kunne have endnu mere at se frem til denne gang, da der for første gang siden Jacques Villeneuve er en canadier med til start.

Men hvis man skal få øje på den største skuffelse i årets Formel 1-mesterskab, så er det en canadier, Lance Stroll, der snupper den tvivlsomme aere.

De fleste kender til historien, at farmand købte ham ind i Willams-teamet. Farmand Lawrence Stroll er en driftig forretning­smand med uendeligt mange penge på bogen.

Det har vaeret familiens projekt, at Lance Stroll skulle i Formel 1 – og de havde jo pengene til det.

Derfor har man op gennem gokart-raekkerne set en masse til Lance Stroll. Skal du vaere Formel 1-kører, skal du – uden undtagelse – have kørt gokart.

rigtig imponeret, og han er ikke det åbenlyse talent, men han sluttede sidste år af med at vinde det europaeisk­e Formel 3-mesterskab, som er noget af en bedrift.

Uanset hvad man hedder til efternavn, kan man ikke købe sig til et mesterskab, men knaegten havde traenet mere end nogen anden. Det er man nødt til at have respekt for.

Derfor havde jeg egentlig forventet, at han ville gøre det nogenlunde i Formel 1. Da jeg så, at det var Felipe Massa, man hev ind som team-kammerat, taenkte jeg, at han da havde en chance for at se nogenlunde ud i sin debutsaeso­n ... Men hvor tog jeg dog grueligt fejl.

tydelige sprog. Williams må vel anses for at vaere fjerdebeds­te team. Mercedes, Ferrari, Red Bull og så Williams.

Stroll har ikke scoret et eneste VM-point. Ud af seks kørte løb er han kommet i mål to gange.

Når man har klaret det så skidt, er der for alvor noget i vejen.

Så kan man tillade sig at stille spørgsmåle­t: ’Har han overhovede­t noget gøre gøre i Formel 1?’

Umiddelbar­t er mit svar ’tjaeh’. Jeg mener ikke, at han har noget at gøre i et team som Williams.

Hvis Stroll købte sig et saede hos Sauber, ville det vaere mere acceptabel­t, og så kunne han bruge et par saesoner på at laere et eller andet.

optager Stroll pladsen fra en, der her fortjent den. Rygterne lyder, at checken til Williams fra Lawrence Stroll lød på omkring 200 millioner danske kroner. Så valgte teamet altså at tage checken og håbe på, at den unge knaegt ville klare det nogenlunde. Det irriterer mig.

Williams er for gode til blot at tage den største check, og det her har vist sig skidt for dem. Nu har de et team med en førtidspen­sionist og en rigmandssø­n, der ingenting kan.

Jeg er sikker på, at hvis Williams kunne skrue tiden tilbage og lave om på det, ville man gøre det i en fart.

overdøvend­e for den unge canadiers landsmaend. Canadierne er vant til, at når de har en Formel 1-kører, så det er en, der kan give den gas. Jeg tror naeppe, vi ser mange Stroll-flag på laegterne ved dagens grandprix.

Vi er nødt til at sige det, som det er ... Stroll er en fuser.

Omvendt kan man have ondt af knaegten. Forestil dig at vaere ham, alles øjne hviler på. De hviler på dig, fordi du er Formel 1kører, og de hviler på dig, fordi alle udmaerket godt ved, at det er farmand, der har købt dig ind. Jeg har ondt af ham, for alle ser på ham og taenker, at han er til grin.

Nu har Williams et team med en førtidspen­sionist og en rigmandssø­n, der ingenting kan

den unge canadier er nok lidt dystre, for der er ingen, der vil røre ham.

Jeg tror, at fremtiden bringer ham til Sauber, og ellers ender han nok i en eller andet GT-klasse, hvor farmand har rigeligt med penge til at købe ham et saede.

Når Formel 1-feltet holder klar på startstreg­en i Montreal, har alle gutterne nerver på. Men den slags nerver, Lance Stroll har på, dem misunder jeg ham ikke.

Det kan meget vel blive Strolls første, sidste og eneste canadiske grandprix, og det ved han godt.

Jeg tror faktisk bare gerne, at han vil have det overstået.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark