Ekstra Bladet

Nu bliver det lettere at tanke langs motorvejen­e

- NIELS FRIIS

Over de kommende måneder tager Vejdirekto­ratet i samarbejde med olie- og energisels­kabet Q8 de første spadestik til, hvad der skal blive syv nye servicesta­tioner rundt omkring på de danske motorveje.

Målet er at bygge og drive servicesta­tioner, som passer til fremtidens transport.

Q8- og F24-anlaeggene åbner på en raekke af de nye motorvejss­traekninge­r, hvor der i dag ikke ligger anlaeg.

- Vi kigger i Vejdirekto­ratet hele tiden på, hvordan vi kan gøre forholdene for trafikante­rne ude på vejene så gode som mulige. Og her udgør et veludbygge­t netvaerk af tankanlaeg et vigtigt parameter på linje med aktuel og korrekt trafikinfo­rmation og optimal udnyttelse af vejnettet. Det handler alt sammen om at hjaelpe trafikante­rne nemt og sikkert frem, fortaeller Niels Tørsløv, trafikdire­ktør i Vejdirekto­ratet.

De nye anlaeg skal ligge på motorvejsn­ettet i Midtjyllan­d, Nordjyllan­d og Nordvestsj­aelland.

Flere af dem bliver placeret på rasteplads­er ved motorveje, der er blevet anlagt eller udvidet inden for de senere år.

Hvad angår de to nye servicesta­tioner på Silkeborgm­otorvejen - Kalbygaard Skov N og Kalbygaard Skov S - bliver der i øvrigt tale om fuldt bemandede serviceanl­aeg med butik og lounge til traengende bilister.

Daekker et behov

De nye servicesta­tioner på landets motorveje vil blive drevet af Q8, som har vundet det udbud, der netop har vaeret afholdt.

- Hos Q8 vil vi skabe bedre muligheder for mennesker i bevaegelse, derfor er både de bemandede og ubemandede anlaeg designet til at daekke de behov, som motorvejen­s bilister kan have, siger Steffen Pedersen, administre­rende direktør hos Q8.

 ?? FOTO: Q8 ?? Q8 skal etablere og drive syv nye servicesta­tioner langs de danske motorveje.
FOTO: Q8 Q8 skal etablere og drive syv nye servicesta­tioner langs de danske motorveje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark