Ekstra Bladet

OPFRISKER TIL POPULAER HYBRID

Toyota er på gaden med endnu et facelift af deres bedst saelgende model,Yaris, der er opdateret med mange tekniske aendringer og flere indbydende overflader i kabinen

- JENS HØY

Den nye opdaterede Toyota Yaris kommer med en helt ny 1,5-liters benzinmoto­r, så du kan køre lidt laengere, inden du skal tanke op. AMSTERDAM (Ekstra Bladet Biler): Småbilklas­sen er ikke for tøsedrenge her i foråret 2017 med en stribe helt nye biler lige om hjørnet.

Det er biler som Ford Fiesta, Nissan Micra, Kia Rio og Seat Ibiza. Senere på året kommer der også en ny VW Polo.

Det ved Toyota udmaerket godt, så derfor kommer der nu en opdateret Yaris, som er aendret på flere punkter.

De ansvarlige for bilen gennemgår alle detaljer og forklarer, at bilen totalt er aendret på flere end 900 punkter.

Tal er som bekendt taknemmeli­ge, og en del af de mange aendringer omfatter små detaljer eksempelvi­s i interiøret, men bag rattet er man ikke i tvivl om, at bilen

er opdateret. Den opleves, som har den fået lidt mere tyngde, men måske er det blot, fordi vi som saedvanlig­t mest kører topudstyre­de udgaver.

Mere indbydende kabine

Da hybridvers­ionen er den vigtigste i Danmark, er det naturligt at laegge ud i den, så vi triller ud i Amsterdams morgentraf­ik.

At bilen lanceres her er helt bevidst, for er der et sted, hvor hybridtekn­ikken for alvor fungerer i samspil med en klassisk CVT-gearkasse, så er det i stop & gotrafik i byen.

Efter knap 75 kilometer i Yaris hybrid er det første indtryk, at alt egentlig er ved det gamle i bilen.

Jo, den er blevet lidt mere indbydende i kabinen med mere håndvenlig­e materialer

og nyt instrument­hus med fint farvedispl­ay, men jeg sidder stadig elendigt bag rattet. Skal saedet have korrekt afstand til pedalerne med god støtte under lårene, så er der for langt til rattet, medmindre man har ekstremt lange arme.

Støjdaempe­t

At bilen har fået nye støddaempe­re er ikke umiddelbar­t til at maerke, men det fornemmes, at der er brugt mere energi på at daempe støjen i Yaris.

Oplevelsen af samspillet i

den hybride drivlinje er den samme som i den udgående model. Gearkassen med de i princippet uendeligt variable udveksling­er er fin ved helt langsom kørsel, men er også lidt taend og sluk.

Har du brug for meget mere end blot at følge efter en fejemaskin­e med 25 km/ t., så pisker omdrejning­erne op ledsaget af klassisk CVT-lyd. Det problem findes i stort set alle Toyotas hybrider.

Klassisk benziner

Med den nye version af Yaris følger en helt ny 1,5-liters benzinmoto­r, der erstatter den tidligere maskine på 1,3liter.

Oplevelsen af Yaris med ny benzinmoto­r er positiv. Godt nok er maskinen lidt grovkornet ved høje omdrejning­er, men støjniveau­et falder til ro på landevej, når

Bag rattet er man slet ikke i tvivl om, at bilen er opdateret

 ?? FOTO: TOYOTA ??
FOTO: TOYOTA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark