Ekstra Bladet

En sygdom der skal tages alvorligt

- Rune Olsen Hyben Allé 100 Kastrup

PTSD er en slem sygdom, som er svaer at leve med, specielt hvis man ikke får den rette hjaelp i tide.

Posttrauma­tisk belastning­sreaktion fås, hvis man for eksempel har vaeret udsat for grov vold eller trusler på livet.

Derfor er det på ingen måde i orden og under al kritik, hvis man har vaeret udsat for grov vold eller trusler på livet, at man skal straffes, fordi man ikke har anmeldt de ting, man har vaeret udsat for til politiet, ved at laegen eller psykiatere­n ikke vil anerkende, at man lider af PTSD, og det ender med, at man ikke kan få den rette terapi eller psykolog-hjaelp.

Det er slet ikke i orden, at man kan blive udsat for grove overfald eller trusler på livet og blive sendt til psykiater for at fortaelle om de reelle haendelser, man har vaeret udsat for.

Og fordi man så ikke har anmeldt det til politiet, at han så tvivler på, om det, man fortaeller, er rigtigt, og derfor vaelger at give patienten antipsykot­isk medicin, som på ingen måde er den rette behandling i forhold til PTSD.

Jeg mener, at alle borgere med PTSD, der har vaeret udsat for grove overfald eller trusler på livet, skal kunne tilkendes livslang terapi eller psykologhj­aelp.

Hvornår bliver almindelig­e borgere, der har udviklet PTSD, behandlet retfaerdig­t? Hvor mange flere skal dø af arbejdsska­der, mens ekspertgru­ppen beslutter sig for, hvad de skal gøre?

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark