Ekstra Bladet

Uhyggeligt fund POLITIETS TEORI: MAND KNIVDRAEBT­E SIN KONE

DEN 71-ÅRIGE MAND rettede ifølge politiet efterfølge­nde kniven mod sig selv og forsøgte at tage sit liv

- SUNE FISCHER LINETTE K. JESPERSEN CAMILLA MARIE NIELSEN fish@eb.dk; linette@eb.dk; cama@eb.dk

En 73-årig kvinde er ifølge politiet blevet knivdraebt af sin mand i parrets faelles hjem.

Det var betjente fra Syd- og Sønderjyll­ands Politi, som i går morges gjorde det uhyggelige fund i parrets hus, der ligger i et nydeligt raekkehus-kvarter i Esbjerg.

Ifølge politiet peger den indledende efterforsk­ning på, at den 71-årige aegtemand slog sin kone ihjel og efterfølge­nde Midt på eftermidda­gen i går var politiet så langt i efterforsk­ningen, at den draebte 73-årige kvinde kunne køres bort. forsøgte at tage livet af sig selv.

– Alt tyder på, at han bagefter har rettet kniven mod sig selv, fordi hans egne skader er i overensste­mmelse med knivskader, siger efterforsk­ningsleder Carsten Arentoft Andersen.

Slemt kvaestet

Ved politiets ankomst på adressen i Dalen ikke langt fra Esbjerg centrum var aegtemande­n slemt kvaestet.

Han blev derfor hastet til et naerliggen­de hospital og var i aftes efter behandling meldt uden for livsfare.

– Jeg kan ikke gå i detaljer med skaderne, men han er kommet slemt til skade, siger Carsten Arentoft Andersen, der heller ikke ønsker at uddybe den draebte kvindes skader.

Bekymret henvendels­e

Det var en bekymret henvendels­e fra en mand, som om morgenen omkring klokken otte kontaktede alarmcentr­alen, fordi han ikke kunne få fat på sin kvindelige bekendte.

– Da vi ankom til adressen, stod det klart, at der var sket en forbrydels­e, fortaeller efterforsk­ningsleder­en.

Politiet var dagen igennem talstaerkt til stede på adressen i Esbjerg, hvor teknikere klaedt i heldragter afsøgte raekkehuse­t og den tilstødend­e indkørsel.

Ikke afhørt

– Vi har en del mennesker omkring det her aegtepar, som vi skal have snakket med for at tydeliggør­e et motiv for drabet, fortaeller Carsten Arentoft Andersen, der uddyber, at politiet endnu ikke har talt med den 71-årige formodede drabsmand.

– Vi har ikke haft mulighed for at tale med manden, da han har ligget i operation. Men når det er muligt, skal vi selvfølgel­ig afhøre ham, siger efterforsk­eren.

Ifølge politiet udførte den 71-årige drabet på sin to år aeldre kone på et tidspunkt mellem sent mandag aften og tidligt tirsdag morgen.

– Vi kan indsnaevre gerningsti­dspunktet ud fra, hvornår der sidst har vaeret kontakt til aegteparre­t, siger Carsten Arentoft Andersen.

Den 71-årige aegtemand er nu sigtet for manddrab og forventes fremstille­t i grundlovsf­orhør i dag.

– Om det bliver in absentia, ved jeg ikke endnu. Det kommer an på, om hans tilstand er til det, siger Carsten Arentoft Andersen.

Med drabet i Esbjerg er det mindst fjerde gang i år, at en person begår drab på en samlever eller et familiemed­lem.

Da vi ankom til adressen, stod det klart, at der var sket en forbrydels­e

 ?? FOTO: CHRISTER HOLTE ??
FOTO: CHRISTER HOLTE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark