Ekstra Bladet

Har Stein gemt pengene?

- Pej@eb.dk; lcp@eb.dk

Op til sagen blev afsløret, indledte Stein Bagger et samarbejde med den svenske forretning­smand Mikael Ljungman, som ligeledes er idømt syv års faengsel for svindlen i IT Factory. Og det var i selskaber kontroller­et af svenskeren, at pengene sidst er set, har kammeradvo­kat Boris Frederikse­n fortalt Ekstra Bladet.

Men nu skal sandheden frem: Har Stein Bagger gemt pengene, eller har han adgang til dem gennem sin

– Da du tager til USA, der har du stadigvaek adgang til adskillige millioner kroner, som du kan haeve gennem kreditter i IT Factory?

– Det kraever jo, at der laves en ny leasingaft­ale, og der sendes nye fakturaer, så det vil jeg påstå, at jeg ikke havde.

– Så da du var i USA, der gemte du ikke nogen penge?

– Og du laver ikke nogen aftaler med Michael Ljungman? – Tog du til USA for at gemme penge?

– Tog du til USA for at aftale med Michael Ljungman, at I skulle gemme nogle penge?

– Bliver du i virkelighe­den bare snydt af Michael Ljungman?

– Jeg ved ikke, om han har snydt mig. Det er jo ikke mig, der bliver snydt, det er bankerne, der bliver snydt.

– Den chance fik han. Og så blev det til, at han blev min livvagt. Igen ender det med, at det er det, som er hele historien. Og sådan bliver det igen; uanset hvad jeg siger: Det kan jeg ikke forandre.

– Hvorfor er det ham, som involveres?

– Jeg blev introducer­et for ham uden at kende ham og fik at vide, at han havde muligheden for at vurdere sikkerhede­n.

Kunst for mange penge

Men nu aendrer Stein Bagger altså forklaring:

– Jeg kan ikke huske, hvornår det kommer frem, så lidt afhaengig af, hvad for nogle tjek-spørgsmål I har, det må tiden jo vise. Men på et tidspunkt så går det jo op for mig, at han er medlem af Hells Angels. Så taenker jeg: Så kan det jo vaere, der er faerre, der kommer og laver indbrud, siger Stein Bagger.

– Hvorfor det er vigtigt at have vagtvaern på deroppe?

Der var trods alt kunst – for rigtig mange penge deroppe. Der var B&O-skaerme og højttalere og designermø­bler, og man kan roligt sige, at det var en laekkerbis­ken for indbrud.

– Du er altså i tvivl, om du ved, at han er medlem af HA, eller om det er noget, du finder ud af lige kort tid efter, at du har hyret ham?

– Jeg vil helst ikke have noget klinket, så siger jeg bare: Jamen, det vidste jeg så.

– Kendte du Brian Sandberg, inden at han møder dig på Jaegersbor­g Allé første gang?

– Du traenede jo meget på det tidspunkt. I kan ikke have mødt hinanden i traeningsc­entret eller et eller andet i den stil?

– Joh, det har du faktisk ret i. Så det er ikke rigtigt. Du har helt ret. Han traenede inde på Nygårdsvej på Østerbro. Så det er helt forkert, hvad jeg siger. For han var også inde i VIP-omklaednin­gen.

– Udfører han andre opgaver end at sørge for sikkerhede­n omkring IT Factory?

Nogle gange oplevede jeg, at han foreslog nogle opgaver, som jeg måske ikke syntes var så nødvendigt Jeg blev introducer­et for ham uden at kende ham

– Hvad?

– Nogle gange oplevede jeg, at han foreslog nogle opgaver, som jeg måske ikke syntes var så nødvendigt. Men han ville vel gerne have flere ordrer, hvad ved jeg. Han har jo vaeret med, engang vi var i KB-hallen. Han har vaeret i Frankrig. Hvis du så endelig kan sige noget om Frankrig, så kan du sige, at der er måske ikke helt åndssvagt. Fordi Anette dengang havde temmelig mange dyre smykker.

– Og hvis du er på en båd, så kan du altså ikke flygte. Så lige på dét punkt har han vel egentlig udført en okay opgave.

– Bruger du ham til at udføre nogle lyssky opgaver?

– Så du hyrer aldrig Brian Sandberg til at begå kriminalit­et?

– Nej. Eller det skal igen siges – for han har jo faktisk hjulpet til, da Jens Veggerby hentede et maleri. Og det mener jeg, retten har bedømt som kriminalit­et.

– Men har du eksempelvi­s bedt Brian Sandberg køre ud og hente nogle penge hos nogle, der skyldte?

 ?? FOTO: TV3 ?? Hårdt presset – Det er simpelt hen, fordi skyldfølel­sen er så stor, at jeg kan naesten ikke have det, siger Stein Bagger.
FOTO: TV3 Hårdt presset – Det er simpelt hen, fordi skyldfølel­sen er så stor, at jeg kan naesten ikke have det, siger Stein Bagger.
 ??  ?? Stein Baggers davaerende hustru, Anette Uttenthal, anede ikke, at hendes mand levede et dobbeltliv med dokumentfa­lsk og svindel for millioner.
Stein Baggers davaerende hustru, Anette Uttenthal, anede ikke, at hendes mand levede et dobbeltliv med dokumentfa­lsk og svindel for millioner.
 ??  ?? Juleaften 2008 måtte Stein Baggers datter, der dengang var otte år gammel, besøge sin far i faengslet.
Juleaften 2008 måtte Stein Baggers datter, der dengang var otte år gammel, besøge sin far i faengslet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark