Ekstra Bladet

Tiltale: Ansatte på børnecente­r havde sex med asylbørn

- Js@eb.dk AALBORG: GREVE: SKØDSTRUP: EBELTOFT: MARIBO: PRAESTØ: KLEMENSKER:

Retssagern­e mod to kvindelige ansatte fra Børnecente­r Tullebølle på Langeland, der er tiltalt for sex med to unge asylsøgere fra børnecente­ret, er nu blevet udsat til august og oktober.

De to kvinder på 36 og 52 år skulle have vaeret for retten i Svendborg i går og på naeste mandag, men af praktiske årsager er begge sager nu udsat.

Centret blev lukket

I den ene sag mente retten, at der skulle bruges laengere tid til retssagen, og i den anden sag var et vidne forhindret i at møde op.

Sagen vakte stor opsigt sidste år og var en af årsagerne til, at børnecente­ret, hvor der boede uledsagede flygtninge­børn, blev lukket.

En anden årsag var, at drenge på børnecente­ret blev sat i forbindels­e med sexchikane mod unge piger på Langelands­festival.

De tidligere medarbejde­re på Tullebølle er tiltalt efter straffelov­ens § 219, der forbyder ansatte på blandt andet institutio­ner at have samleje med beboerne. Det straffes med op til fire års faengsel.

Ifølge anklageskr­iftet mod den 52-årige kvinde havde hun gennem et par uger fra sidst i januar 2016 til starten af februar flere gange samleje med en 17-årig dreng fra børnecente­ret. Det skete blandt andet på en rasteplads i Tullebølle og i kvindens bil.

Ifølge tiltalen mod den 36årige kvinde, der var fuldtidsan­sat ufaglaert netvaerksm­edarbejder De to kvinder var ansat her på Børnecente­r Tullebølle, da de ifølge tiltalen flere gange havde samleje med to 17-årige asylsøgere.

på Tullebølle, havde hun gennem cirka halvanden måned et seksuelt forhold til en anden 17-årig asylsøger.

Det skete fra 16. maj til cirka 1. juli 2016. Samlejerne skete dels på kvindens bopael, dels i hendes bil, hvor de kørte til en skov på Langeland.

Den 36-årige kvinde kraeves frakendt retten til at arbejde som paedagog med kontakt til unge under 18 år.

Synet af en yngre mand, der med en saek på nakken forlod en baghave og gik mod centrum, fik en borger til at slå alarm til politiet. En patrulje fandt hurtigt manden, dog uden saek. Til gengaeld sporede en politihund sig frem til saekken med diverse koster, som formentlig stammer fra indbrud.

Et epileptisk anfald var årsag til et uheld på Humlebakke­n, hvor tre biler var involveret. Bilisten nåede ikke at bremse, da han fik sit anfald.

Det betød, at han påkørte en forankøren­de bilist, der holdt for rødt, men som blev skubbet op i en bil foran. Manden med epilepsi havde ikke kørekort, så han nu er sigtet.

To ansatte på en kro har anmeldt to gaester for trusler i forbindels­e med en tvist om betaling for et ophold. Gaesterne ville køre fra stedet, og da en ansat stillede sig foran deres bil, truede de ifølge anmeldelse­n med at køre hende ned, mens en af maendene steg ud og truede med en lang kokkekniv.

En far blev ringet op af ukendte, der sagde at de havde hans datters telefon, som var blevet stjålet i vinter, og at han kunne få den retur for 1500 kroner. Han mødtes med to på en pplads i selskab med politiet. De to blev anholdt for haeleri.

En 20-årig er sigtet efter brandloven, efter han med en ukrudtsbra­ender kom til at antaende en gipsvaeg på en bygning, så vaeggen blev antaendt op til tagkonstru­ktionen.

Der opstod brand i en lade. Flammerne fik godt fat, og det meste af laden udbraendte. En mand er kørt på sygehuset med brandsår. Branden skal undersøges naermere.

Tre kvindelige tricktyve blev smidt på porten af en handlekraf­tig 84-årig kvinde. Forinden havde en af dem opsøgt den aeldre for at vise hende noget på hendes toilet. Den aeldre blev spaerret inde på toilettet, men vristede døren op og smed de ubudne gaester ud.

En kvinde er sigtet for vanrøgt af to gamle, magre heste, der ikke havde adgang til mad og drikke og havde sår mange steder på kroppen.

 ?? FOTO: RUNE AARESTRUP PEDERSEN/POLFOTO ??
FOTO: RUNE AARESTRUP PEDERSEN/POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark