Ekstra Bladet

Forfatter: Kidnapper børn til sex

-

Det er ikke utaenkelig­t, at det befriede seksårige gidsel, Christina Ezzo Abada, har vaeret udsat for vold og seksuelt misbrug.

Det vurderer Deniz Serinci, anerkendt kurdisk-dansk journalist, som netop i forbindels­e med en bogudgivel­se har interviewe­t 15 kvindelige IS-gidsler i Irak. Alle er blevet forulempet seksuelt af deres mandlige kidnappere.

– Den yngste var seks år, da voldtaegte­rne begyndte, så små piger bliver ikke nødvendigv­is skånet. Det kan jeg love dig for, siger Deniz Serinci.

Hugger hovedet af dem

Forfattere­n forklarer, at Christinas historie langtfra er enestående. Med FN og den kurdiske ’styrelse for de kidnappede­s affaerer’ som kilder oplyser han, at 6843 kristne og yazidier i tiden efter de første razziaer 4. august 2014 blev bortført af IS fra den samme region vest for Mosul by. – Det drejer sig om maend, kvinder og børn, og kun 3024 er dukket op indtil videre. Mange af dem har fungeret som slaver, og har de naegtet at konvertere til islam, har de typisk fået hugget hovedet af, forklarer Deniz Serinci.

Drenge over seks år er som hovedregel blevet uddannet til krigere, mens pigerne har udført husarbejde og også i et vist omfang er blevet tvunget til kønslig omgang.

– IS har helt åbent blaeret sig med, at man har taget unge ’vantro kvinder’ som konkubiner (sexslaver, red.), så det er ingen hemmelighe­d, siger Deniz Serinci.

Deniz Serinci, forfatter og journalist med indgående kendskab til IS og Irak, vurderer, at den seksårige Christina Ezzo Abada sagtens kan vaere blevet misbrugt som sexslave som gidsel hos IS.

 ?? FOTO: NIELS HOUGAARD ??
FOTO: NIELS HOUGAARD

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark