Ekstra Bladet

MONSUNREGN I BANGLADESH Jordskred draeber 111

-

En mand løfter kadaveret fra en ged fri af mudderet, der er foresaget af et jordskred som følge af en kraftig monsunregn. Flere jordskred efter voldsomt regnvejr har de seneste dage draebt mindst 111 mennesker i det sydøstlige Bangladesh.

Også hovedstade­n er ramt af monsunregn.

De fleste er omkommet i jordskred i de to distrikter Rangamati og Chittagong i forgårs og i går. Mange er døde, efter at deres huse er blevet begravet, mens de lå og sov, oplyser myndighede­rne. Politiet frygter, at dødstallet kan stige yderligere, når redningsho­ld kommer frem til fjerntligg­ende og svaert tilgaengel­ige områder, hvor telefonfor­bindelser er afbrudt og veje blokeret.

Dødstal kan stige

Chefen for landets civilforsv­ar, Reaz Ahmed, fortaeller, at jordskred har draebt mindst 75 personer i Rangamati.

– Dødstallet kan stige, da nogle områder fortsat er svaere at komme frem til, siger Reaz Ahmed.

Samtidig er mindst 30 personer omkommet i Chittagong og yderligere seks i Bandarban. 15 mennesker savnes desuden fortsat i disse områder.

Bandarban og Rangamati har fået meget store maengder regn fra denne uges begyndelse. Bazlur Rashid, en lokal meteorolog, har fortalt, at der blev målt 343 millimeter nedbør i forgårs.

Monsunregn­en rammer også hovedstade­n Dhaka og Chittagong, og det har medført flere trafikale problemer.

På floden Buriganga i Dhaka sank en faerge i forgårs aften lokal tid. Omkring 100 mennesker var om bord. De formåede alle at svømme ind til bredden.

Det asiatiske land bliver ofte ramt af voldsomt vejr og regn, som udløser jordskred.

I 2007 blev naesten 4000 mennesker draebt, da en cyklon ramte landet. De fleste omkom som følge af oversvømme­lser og jordskred i kølvandet af stormen.

 ?? FOTO: AP FOTO: EKSTRA BLADET ?? Mudder-helvede
FOTO: AP FOTO: EKSTRA BLADET Mudder-helvede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark