Ekstra Bladet

UNDGÅ VIL HAAS KEVIN-KIKS FLERE

Deres at undgå, at for spottere kvalifikat­ionen af sig benytte under vil trafikprop­per F1 Haas af fanget bliver kørere

- JONAS HÜTTEL ALL OVER PRESS hut@eb.dk

To løbsweeken­der i traek fik taet trafik og en forkert position på banen under tidtagning­en konsekvens­er for Kevin Magnussen, hvilket får Haas til at aendre procedure til de kommende løb.

Teamet vil indføre spottere, som skal assistere løbsingeni­ørerne med at sende kørerne ud på det rigtige tidspunkte­r, fortaeller teamchefen Günther Steiner til Ekstra Bladet.

Efter skuffelsen lørdag, hvor danskeren ikke kom videre fra den første kvalifikat­ionsrunde, blev der holdt møder hos Haas for at sikre, at begge sider af garagen får de optimale betingelse­r for en ren omgang. Hvor de ikke skal bekymre sig om at skulle overhale for mange undervejs.

Trafikprop­per opstår

Monaco er årets korteste bane, og Circuit Gilles-Villeneuve hører til blandt de korteste, så trafikprop­per opstår altid der. Men 2017saeson­ens mere holdbare daek gør strategien svaerere at regne ud end tidligere.

En person er ikke laengere nok.

– Sidste år var alle på samme plan. Man kørte én hård ude-omgang. Nu er det svaerere

Fordi daekkene skal nå meget praecise temperatur­er for at fungere optimalt og ikke laengere falder fra hinanden med det samme, kan det nogle gange ligne, at en rival vil til at saette sin hurtige omgang. Hvorefter han venter, bakker af og bliver en blokering for dem, som er i gang med deres forsøg.

– Det er, hvor vi – jeg ville ikke sige blev forvirrede – men ikke vidste, hvem der pressede den, og hvem der ikke gjorde, siger Haas-teamchefen.

Vettel kom forbi

– I de kommende løb skal vi fokusere mere på det. At spotte, hvad de andre folk laver. Så vi har en på fyr på hver bil, der spotter, hvad folk gør, og giver feedback til løbs-ingeniøren.

– Løbs-ingeniøren kan ikke laengere klare det hele selv. Det bliver for meget. Men skal virkelig vide, hvad de andre laver, lytte til radioen og så videre.

– Lørdag var det største problem, at vi lod Vettel komme forbi, fordi vi troede, han var på sin hurtige omgang, men det var han ikke. Og derefter Ricciardo. Det var bare meget forvirrend­e.

– Her var det endnu svaerere med en kort bane og mindre plads til samme antal biler, så man skal virkelig vaere på. Romain var heldig; processen og proceduren var den samme for begge, men du kan ikke bestemme, hvornår Kevin Magnussen Haas-racer i 20 nummer bag kommet er Räikkönen Kimi Ferrari. i du er heldig. Vi skal blive bedre til det, og det bliver vi, siger Günther Steiner.

Hver tiendedel taeller

Lørdag var det største problem, at vi lod Vettel komme forbi, fordi vi troede, han var på sin hurtige omgang, men det var han ikke

Samtidig skal de komplicere­de hybrid-racere have ladet batteriern­e op, før motoren leverer det maksimale, så teknisk set er det ikke muligt at køre 100 procent flere omgange i traek.

For topholdene er det ikke samme problem, da de har margen nok til at komme sikkert videre. Men i den langsommes­te halvdel af feltet, hvor Haas typisk hører hjemme, taeller hver tiendedel.

 ?? FOTO: ??
FOTO:
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark