Ekstra Bladet

Desvaerre, gamle jas!

Vennen Jason Watt skyder Jan Magnussens drøm om ny Le Mans-sejr ned

- PETER BAGGE pba@eb.dk

– Desvaerre, gamle jas. Det bliver heller ikke i år, at du vinder.

Ekstra Bladets Formel 1ekspert, Jason Watt, er en rigtig lyseslukke­r.

Barndomsve­nnen Jan Magnussen er ellers ankommet til Le Mans med en kaempe pose optimisme og en tro på, at han i Corvette kan vinde GTE Pro-klassen i 24-timers-løbet for femte gang i karrieren.

Denne varme drøm er Watt klar til at skyde ned. Han holder nemlig med en anden bil.

Ford-mand

– Jeg er 100 procent Fordmand, lyder det fra Jason Watt, som ud over at have fingeren på pulsen i Formel 1 holder et vågent øje med netop GT-klassen i verdens største 24-timers-løb.

Det skyldes ikke kun et naesten livslangt venskab med Jan Magnussen, men også, at sidste års vinderbil, Ford GT, er og bliver hans drømmebil.

Lige nu venter Jason Watt utålmodigt på at få en af de to ikoniske Ford GT'ere i gadeversio­n, som vil ende i Danmark, når Ford om kort sender de første af de i alt 500 eksemplare­r på gaden.

– Min første bil var en Ford Transit, og senere delte jeg en Ford Mustang med min far i historiske løb, og da Ford i 2004 sendte nogle få GT'ere på gaden, søgte jeg også at få en, som nu er sat til salg, fortaeller Jason Watt.

Comeback

Han har netop vaeret forbi vennerne hos Ford for at låne en Ford Mustang cabriolet, da der forleden blev kørt penge hjem til kraeftsyge børn. Og Jason Watt vil gerne indrømme, at hvis Ford for nogle år siden også havde spurgt ham, da markedet for kørere blev afsøgt med henblik på bemandinge­n af de fire Ford GT'ere til Le Mans, havde han straks gjort comeback.

– I starten af 00’erne legede jeg med tanken om at køre Le Mans, men der var ingen af teamene, som var med dengang, med på, at jeg skulle have knapper at trykke på, da jeg ikke kan bruge pedalerne, fortaeller Jason Watt.

– Det er i dag faktisk mere reglen end undtagelse­n, så jeg kunne sagtens have kørt med i Le Mans.

– Selv om det var en Corvette, som var hurtigst forleden i Le Mans-testen, var det åbenlyst, at Ford GT ikke kørte 100 procent.

– Det er i hvert fald, hvad min ven Jan Magnussen fortaeller, så jeg er sikker på, at Ford GT'erne vil vaere der, når der skal køres.

Selv om det var en Corvette, som var hurtigst forleden i Le Mans-testen, var det åbenlyst, at Ford GT ikke kørte 100 procent

– Jeg vil gå så langt, at Jan Magnussen og Corvette måske er de eneste, der kan køre lige op med Ford GT, siger Jason Watt, som dermed også afskriver både Michael Christense­n i den nye Porsche 911 RSR og GT-verdensmes­trene Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin Vantage fra at køre med om sejren.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Jan Magnussen blev nummer syv i Le Mans i 2016, men danskeren er meget optimistis­k inden årets udgave.
FOTO: JAN SOMMER Jan Magnussen blev nummer syv i Le Mans i 2016, men danskeren er meget optimistis­k inden årets udgave.
 ?? FOTO: AP ?? Ekstra Bladets motorsport­s-ekspert tror, at Ford GT får tørret smilet af hans ven Jan Magnussen.
FOTO: AP Ekstra Bladets motorsport­s-ekspert tror, at Ford GT får tørret smilet af hans ven Jan Magnussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark