Ekstra Bladet

HERER ÅRSAGEN TILMIN FORVAN

- Ask@eb.dk

klassikern­e jeg, at jeg var lidt for tung, men jeg havde problemer med at smide de sidste to kilogram. Jeg har haft power og har følt mig staerk, men jeg var for tung, siger Fuglsang.

Juice-diaet

– Jeg prøvede så juice-diaet og ’detox’ (udrensning­skur, red.) og var lidt hårdere ved mig selv i forhold til, hvor meget og hvornår jeg spiste efter isaer lange traeningst­ure.

– Tidligere har jeg ofte vaere på ’crash diet’ (lynkur, red.), hvor jeg har tabt mig for hurtigt ved at spise alt for lidt. Nu er det lykkedes mig at finde en god middelvej, hvor jeg relativt nemt får min vaegt ned og kan holde den uden at tabe muskelkraf­t, fortaeller Fuglsang.

Ny mand i Astana-staben i år er massøren Cristian Valente, som har den italienske stjerneryt­ter Fabio Aru som vigtigste klient. Men også Fuglsang har nydt godt af hans evner, og også det har bidraget til det samlede billede.

– Han er ikke bare massør. Han kan også noget osteopati (alternativ behandling­sform, red.) og kan sikre, at der ikke sidder en blokering i nakken eller i foden. Han kan sikre, at kroppen er 100 procent hver dag.

– Inden min første etapesejr i Dauphiné vred han mig igennem i bussen lige før etapen, da jeg kunne maerke en blokering i nakken. Så fik han knaekket og braekket lidt, og så var jeg ’fit for fight’.

De små ting

– Det er små ting, men det er de små ting, der gør en forskel. Det hele kører som smurt for tiden, siger Fuglsang, som ved pressemøde­t efter søndagens sejr i Critérium du Dauphiné mente, at den kendsgerni­ng, at han inden for få uger bliver far for første gang, kan have gjort ham mentalt staerkere.

– Jeg kan bruge det som en ekstra motivation. Inden sidste etape i Critérium du Dauphiné stod jeg ved starten og taenkte på, at dette meget let kunne blive en modbydelig dag, hvor der ville blive kørt som død og helvede, siger Fuglsang.

– Jeg vidste, at der skulle kaempes til det sidste. At taenderne skulle bides sammen, og at jeg ville lide hele dagen. Og da taenkte jeg på Scarponi (nyligt afdød holdkammer­at, red.) og min kone og vores datter, som er på vej.

– Det havde jeg i hovedet. Jeg kunne mobilisere en mental styrke, som jeg måske har manglet tidligere. OL, etapesejre­n fredag, rollen som far. Det hele spiller ind og gør mig staerkere, siger Jakob Fuglsang.

 ??  ??
 ??  ?? OL ind
OL ind
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark