Ekstra Bladet

Vil ikke spå om Touren

-

Før hver af sine tre Tour-sejre vandt briten Chris Froome etapeløbet Critérium du Dauphiné. Bradley Wiggins vandt også løbet som optakt til sin Tour-sejr i 2012. Lance Armstrong gjorde det to gange i sin tid. Og Indurain helt tilbage i 1995.

Nu er Jakob Fuglsang seneste vinder, så forventnin­gerne er vokset i forhold til Tour de France, som begynder om under tre uger. Astana-kaptajnen er dog ikke den, der bralrer op om sin egen chance i verdens største cykelløb.

– Jeg vil ikke dele min målsaetnin­g for Touren med nogen, siger Jakob Fuglsang.

– Der er ingen grund til at skrue forventnin­gspresset i vejret, for det kan vaere, at sejren i Dauphiné betyder, at jeg bliver mandsopdae­kket i Touren, og det kan vaere, at jeg er toppet for tidligt og ikke kan baere min form med hele vejen gennem Touren.

Is i maven

– Men det er da klart, at det giver en masse selvtillid og en masse ro i Touren, at jeg stiller til start med denne sejr i bagagen, siger Fuglsang.

Roen bunder i, at hans saeson med sejren i Critérium du Dauphiné allerede er en succes. Han kan have is i maven og behøver ikke saette alt på ét braet.

– Det er den betydning, selvtillid har. Man kan køre kontroller­et, idet man stoler på, hvad man kan. Man behøver ikke gøre noget overilet og springe i luften (gå fuldstaend­igt ned, red.), siger Fuglsang.

– Det vigtigste for mig lige nu er at holde formen ved lige og traene med omtanke. Jeg skal ikke gå ned i den sidste uge af Touren, som jeg gjorde det i den sidste uge af Giroen sidste år.

– Det skal vi gerne forsøge at undgå denne gang, siger Jakob Fuglsang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark