Ekstra Bladet

Vi skal godkende bijobbet

-

Ekstra Bladet har konfronter­et direktøren for DR Danmark, Anne-Marie Dohm, med de DR-ansattes bijobberi.

– Hvilke overvejels­er har I om konsekvens­erne for deres trovaerdig­hed?

– Vi gennemgår hver enkelt ansøgning om bibeskaeft­igelse. I hvert enkelt tilfaelde vurderer vi, om den pågaeldend­e DR-medarbejde­r kan vaere uafhaengig både under selve jobbet og efterfølge­nde. Det er kravet, hvis man skal have anerkendt sit ønske om bibeskaeft­igelse. Her kigger vi bl.a. på, om der bliver et økonomisk afhaengigh­edsforhold. Hvis der kan sås tvivl om ens uafhaengig­hed i forhold til virksomhed­en eller organisati­onen, så bliver der selvfølgel­ig sagt nej.

– Er det ikke en illusion at tale om uafhaengig­hed, når der er penge mellem to parter?

– Vi mener godt, at man kan løse en konkret opgave, som man måske bliver honoreret for, og stadig vaere uafhaengig – hvis de naevnte forudsaetn­inger er på plads, og man i øvrigt lever op til DR’s etiske retningsli­njer.

– Clement Kjersgaard har eksempelvi­s et arrangemen­t arrangeret af Novozymes. Hvis deres direktør skal i ’Debatten’ ugen efter, vil det vel ikke se så smart ud?

– Her er det fuldstaend­ig afgørende, at den relation, der er indgået på Bornholm, er tilrettela­gt, så man hele tiden kan vaere kritisk over for den pågaeldend­e virksomhed eller interesseo­rganisatio­n. Hvis der er en risiko for, at man ikke kan det, så bliver der sagt nej til den pågaeldend­e opgave.

– Har I overvejet at lukke ned for jeres ansattes bijobberi i trovaerdig­hedens tjeneste?

Nej, det har vi ikke. Jeg – vil i virkelighe­den sige, at jeg er stolt over, at vores journalist­er og vaerter betragtes som så uafhaengig­e, trovaerdig­e, kritiske, skarpe og dygtige, at man ønsker, at de skal indgå i de her brede samfundsde­batter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark