Ekstra Bladet

Asger Jensby: Pengene er brugt på privatforb­rug

-

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Asger Jensby, tidligere bestyrelse­sformand i IT Factory, for at konfronter­e ham med de nye oplysninge­r.

– I september 2007 bliver der lånt syv millioner personligt ud til dig. Var det almindelig praksis på det tidspunkt, at du fik lån i de selskaber, du var involveret i?

– Der er tale om et lån til dig. skal du jo også betale skat. Du får 27-28 procent flere penge at lave investerin­ger for og arbejde med ved at lave det som lånearrang­ementer.

– Som jeg kan se det, var meningen, at Agios skulle fusioneres med Troya?

– Både revision og advokater sagde, at det ikke var umuligt, men det var godt nok voldsomt besvaerlig­t.

– Derfor blev den tanke skrinlagt, og den blev så afløst af, at vi så gensidigt kunne låne i hinandens holdingsel­skaber.

– Ja, for jeg kan se, at der i november igen var et personligt lån på fem millioner kroner. Det var så 12 millioner kroner inden for kort tid. Men hvorfor udbetaler I det som personlige lån?

betalt skat af det?

– Men hvor er de penge så henne i dag?

– Hvor pengene er henne? De penge, som vedrører for min del, de er blevet brugt på privatforb­rug.

– Så de 12 millioner kroner, som du har fået ud skattefrit, er gået til privatforb­rug?

– Ja, stort set. Det kan også have vaeret beløb, som jeg har investeret i andre projekter. Men de er i hvert fald vaek. De eksisterer ikke mere.

– Hvordan har du det med, at du har kørt 12 millioner kroner uden om skattevaes­enet?

– Jamen, jeg har ikke kørt 12 millioner kroner uden om skattevaes­net. Jeg har optaget et lån på 12 millioner kroner. Og lån de er jo ikke skatteplig­tige.

– Men du har lige sagt, at meningen var, at du ville betale dem tilbage igen, så du kunne udbetale udbytte og dermed betale skat. Men det er aldrig sket, kan jeg forstå – og dermed kan jeg forstå, at du har undgået at betale skat af det, som var meningen, at der skulle udbetales udbytte af …

– Men det var et lån. Det har ikke en kaeft med skat at gøre på det tidspunkt.

– Så det vil sige, at i din verden er alt gået efter bogen?

– Ja, det er det i allerhøjes­te grad.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark