Ekstra Bladet

Rumaenere plyndrede ofre over hele Danmark

- JAN SØGAARD AMALIE K. LUND js@eb.dk akl@eb.dk NIBE: VODSKOV: NAKSKOV: NØRRESUNDB­Y: AALBORG:

To rumaenske tricktyve skal udvises af Danmark for bestandigt, efter at de i går blev dømt ved Retten i Glostrup for en lang serie tyverier over hele Danmark.

De aflurede pinkoden til ofrenes dankort, stjal dankortet og haevede løs i kontantaut­omater. Det samlede udbytte var cirka 760.000 kr.

Den 58-årige Stefan Berechet blev idømt to et halvt års faengsel, og den 38-årige Mihai Marin fik halvandet års faengsel.

Stefan Berechet blev dømt for cirka 200 forhold af tyverier og databedrag­erier, mens hans landsmand blev dømt for cirka 100 forhold.

Stefan Berechets udbytte var på cirka 760.000 kr., mens Mihai Marins udbytte var cirka 346.000 kr. Beløbene kan dog ikke uden videre laegges sammen, fordi de to tricktyve var sammen om en del af forholdene.

De blev desuden dømt for forsøg på kontant-haevninger Rumaenerne, der blev dømt her ved Retten i Glostrup, fandt typisk kvinder som ofre, der fik pinkoderne afluret, når de betalte.

på henholdsvi­s 135.000 og 76.000 kr.

Rumaenerne modtog dommen, og de er fortsat faengslet til afsoning og udvisning. De har siddet varetaegts­faengslet siden 3. november sidste år.

De mange tyverier skete i tre perioder fra 2014 til efteråret 2016. Opklaringe­n startede på Københavns Vestegn, hvor rumaenerne var mistaenkt for cirka 25 tricktyver­ier. Efter anholdelse­rne

blev forhold fra hele Danmark samlet hos Københavns Vestegns Politi.

Beviserne bestod blandt andet af overvågnin­gsfotos fra de kontantaut­omater, hvor de haevede på de stjålne dankort.

Rumaenerne­s ofre var isaer kvinder, der fik pinkoderne afluret, når de betalte. Herefter sørgede rumaenerne for at forvirre dem, så de kunne stjaele pungen med dankortet. Herefter skyndte

de sig at løbe rundt til kontantaut­omater eller købe i forretning­er, indtil dankortet blev spaerret.

Stjal 20 kroner

Fire andre rumaenere fik også dom i går i forbindels­e med tricktyver­ier, dog i en markant mindre målestok. Retten ved Frederiksb­erg dømte de tre maend og en kvinde mellem 60 og 30 dages faengsel for tyveri og udvisning af landet.

De stjal en pung med 20 kroner fra en 88-årig dame i Fakta i Brønshøj. Den ene af de dømte tog de 20 kroner fra pungen, og en anden forsøgte at haeve fra kvindens dankort.

Kortet blev dog afvist, og de fire rumaenere fik ikke andet med sig end 20 kroner.

Kvinden i sagen fortalte i retten, at hun stjal pungen, fordi hun var sulten.

Østjylland­s Politi er i gang med en naermere afklaring af haendelses­forløbet omkring en gruppe unge mennesker, som tirsdag var i havsnød. De ni unge mellem 16-18 år var sammen med laerer og instruktør drevet til havs på såkaldte paddleboar­ds. En måtte efterfølge­nde på skadestuen på grund af afkøling. Alle kom i land af egen hjaelp.

Guldsmykke­r, perler og PH-lamper var, hvad et par indbrudsty­ve slap af sted med tirsdag. I løbet af kun et par timer formåede indbrudsty­vene at afliste en rude, som blev paent lagt på graesset, hvorefter de kunne gå ind i ejendommen. Hele huset blev gennemrode­t, men tyvene gik målrettet efter smykker og designermø­bler.

En spritbilis­t blev anholdt, da et par opmaerksom­me borgere tirsdag alarmerede politiet. Den 39-årige bilist var sammen med sin søn og svajede kraftigt fra side til side, da en motorcykel­betjent ankom til stedet. En test afslørede, at manden havde en promille langt over det tilladte, og han blev derfor anholdt.

En 19-årig mand fra Dannemare var lidt for kaek over for to betjente. De bad ham daempe sig, men det virkede ikke, og da det ikke var rosende ord, den 19årige råbte, blev han anholdt og sigtet for fornaermel­ig tiltale mod polititjen­estemand. Kort efter var det en 20-årig mand fra Nykøbing, der samme sted heller ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt, og derfor blev han også beriget med en sigtelse.

En 31-årig glattejern­s-tyv blev fanget på fersk gerning og truede vidnet med en kniv. Indbrudsty­ven havde knust ruden til en butik og fyldt sin pose med glattejern og kosmetikpr­odukter og flygtede efterfølge­nde fra stedet. Han blev senere fundet af en hundepatru­lje og anholdt.

En kunde blev pludselig meget aggressiv over for en taxachauff­ør. Kunden begyndte at ryge i taxaen og råbe, hvorfor chaufføren ringede til politiet. Efter en kort snak med betjentene faldt manden hurtigt til ro igen. Taxaen fortsatte med kunden, som undskyldte mange gange og endda gav en solid omgang drikkepeng­e til chaufføren.

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ??
FOTO: HENNING HJORTH
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark