Ekstra Bladet

Naegter sig skyldig i drab på kone

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

En 71-årig aegtemand naegter sig skyldig i at have draebt sin to år aeldre kone med kniv i deres faelles hjem på Dalen i Esbjerg.

Det kom frem under grundlovsf­orhøret, hvor manden blev fremstille­t in absentia. Han var ikke selv i stand til at møde op, fordi han fortsat er indlagt på Sydvestjys­k Sygehus i Esbjerg, da han ifølge politiet opfattelse skadede sig selv efter drabet på konen.

Fundet tirsdag

Ifølge sigtelsen er der tale om manddrab begået i tidsrummet mellem mandag 12. juni klokken 19 og tirsdag 13. juni klokken 9.30.

De to blev fundet tirsdag formiddag, da en af kvindens bekendte ikke kunne få kontakt til hende.

Grundlovsf­orhøret skete for lukkede døre af hensyn til risikoen for unødig kraenkelse af personer, og fordi politiet stadig mangler at afhøre personer i sagen.

Mandens beskikkede forsvarer, Poul Merrild, har endnu ikke selv haft mulighed for at tale med den 71årige mand.

– Der er saerlige omstaendig­heder, der gør, at forsvarere­n ikke har talt med ham endnu. Så derfor er det eneste, forsvarere­n har set, den afhøringsr­apport, der har vaeret, siger anklager Marlene Seidenfade­n og fortaeller, En kriminalte­kniker umiddelbar­t efter fundet af en død kvinde i et hus i Esbjerg. Offerets mand er varetaegts­faengslet in absentia.

Tekniske undersøgel­ser

Efterforsk­ningen fortsatte i går med dels tekniske undersøgel­ser på drabsstede­t og

dels afhøringer af pårørende, venner og beboere i området.

Manden skal genfremsti­lles i grundlovsf­orhør, når han er i stand til det.

– Man forventer, at det muligvis

kan blive torsdag (i dag, red.) eller fredag, men det er en laegelig vurdering, hvornår man er rask nok til det, siger Marlene Seidenfade­n.

 ?? FOTO: CHRISTER HOLTE ??
FOTO: CHRISTER HOLTE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark