Ekstra Bladet

Skuffende portraet af hiphop-legende

- ’All Eyez on Me’

Instr.: Benny Boom Medv.: Demetrius Shipp Jr., Kat Graham, Dominic Santana, Dania Gurira m.fl. 139 min. Premiere i dag i 31 biografer landet over lighed med virkelighe­dens Tupac og tilmed kan spille skuespil.

Det vaegter også positivt, at filmen bestemt ikke er formet som et helgenport­raet, men fremstille­r Tupac som både en begavet, loyal og reflektere­t mand og som en person fanget i en hedonistis­k misbruger-livsstil og hiphoppens vaerste gangster-klichéer.

En film for fans

Det sidste endte som bekendt med at slå ham ihjel som blot 25-årig i et stadig uopklaret mord.

Fremhaeves må også Dania Gurira som Tupacs mor, der starter som frådende medlem af De Sorte Pantere, men forvandles til paranoid narkoman.

Til gengaeld traekker det ned, at filmen både er ret indforståe­t på detaljepla­net og samtidig understreg­er sine pointer med tommetykke beats.

Den er også staerkt traditione­lt opbygget rent fortaellem­aessigt – det meste af historien fortaelles i flashbacks gennem et interview med den faengslede Tupac – og består mere af en raekke enkeltscen­er, der følger efter hinanden, frem for at vaere en sammenhaen­gende og spaendstig, dramatisk historie.

Filmen mangler simpelt hen både rytme, arrangemen­t og fremdrift.

Forspilder chancen

Man får med andre ord ikke meget at vide her, som man ikke hurtigere og nemmere vil kunne laese sig til på et Wikipedia-opslag.

Men musikken er jo god, og millioner af fans vil sikkert føle sig ganske godt underholdt. Demetrius Shipp Jr. har en naesten uhyggelig lighed med virkelighe­dens Tupac, der blev skudt i 1996 i Las Vegas.

De fleste andre kan med sindsro springe filmen over. Og det er jo ret aergerligt, når historien egentlig er så god, som den vitterlig er. En forspildt chance.

 ?? FOTO: QUANTRELL COLBERT ??
FOTO: QUANTRELL COLBERT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark