Ekstra Bladet

ALONSO BLIVER LE MANS-KØRER

TOM K. ER SIKKER: 24-timers-løbet er blevet next stop for mange Formel 1-kørere – og Fernando Alonso kan meget vel blive den naeste

-

LE MANS (Ekstra Bladet): Le Mans-vinderen over dem alle, Tom Kristensen, er stensikker: Den dobbelte Formel 1-verdensmes­ter Fernando Alonso vil i fremtiden køre med i verdens største 24-timers-løb.

Spanieren kan blive den første racerkører siden briten Graham Hill, som vinder de tre største løb, Monacos Formel 1 Grand Prix, Indy 500 og 24-timers-løbet på Le Mans.

Altså Triple Crown, som er en betegnelse, som motorsport­en har lånt fra galoppen.

Du skal følge dit hjerte, har altid vaeret et af Le Mans-stjernes statement

Sandsynlig­heden for, at Fernando Alonso vil vaere til start naeste år, er dog ifølge Tom Kristensen meget lille, fordi hverken Toyota eller Porsche af konkurrenc­ehensyn er interesser­ede i at promovere en kører fra McLaren-Honda.

Det vil ikke vaere meget anderledes, hvis Fernando Alonsos krav for at blive hos McLaren opfyldes, og den mildest talt ustabile Hondamotor udskiftes med Mercedes.

Elsker løbet

Efter Audis stop er den store klasse LMP1 blevet indskraenk­et til duellen med Porsche mod Toyota, og den tokamp kan snart vaere historisk, og dermed vil de mange biler i LMP2-klassen overtage scenen.

Så er der en ny situation, og McLarens nye boss, Zak Brown, er medejer af United Autosport.

Et kort, som med garanti spilles ud, når Fernando Alonso inden for kort tid skal snakke fremtid med McLaren.

– Han elsker allerede løbet, påstår Tom Kristensen, der kan afsløre, at han ved flere lejlighede­r har talt med Fernando Alonso om, hvad der kraeves for at køre Le Mans.

Der er nok heller ikke en bedre, som man kan spørge til råds.

Drømmen intakt

Selv om det kiksede for Fernando Alonso i det første forsøg i Indy 500, fordi Hondamotor­en ikke uventet satte ud efter 179 af de 200 omgange, er drømmen om Triple Crown intakt.

Inden uheldet havde spanieren for eksempel i traeningen vaeret den hurtigste debutant, og han havde ingen problemer med at finde rundt på ovalbanen med de skrå sving.

– Det haster ikke for Fernando Alonso med at komme til start i Le Mans.

– Han har masser af tid, siger Tom Kristensen, som skilte sig ud blandt de kloge hoveder ved at bakke op omkring Fernando Alonsos beslutning om at droppe Formel 1-løbet i Monaco for at køre Indy 500 – et løb, der blev afviklet samme dag.

– Du skal følge dit hjerte, har altid vaeret et af Le Mans-stjernens statement.

For tre år siden var den dobbelte verdensmes­ter Fernando Alonso som davaerende Ferrari-kører til stede på Le Mans, hvor han flagede løbet i gang.

Det var led i et større spil, hvor Ferrari for at få flere Formel 1-penge truede med at gå all in i Le Mans og udfordre Porsche, Toyota og på davaerende tidspunkt også Audi. Året efter var spanieren vistnok i spil til den plads i Porsche, som i stedet tilfaldt Nico Hülkenberg fra Tyskland, som kom, kørte og sejrede.

Sidstnaevn­te er den sidste aktive Formel 1-kører, som har kørt med i 24-timers-løbet, der er ved at udvikle sig til at blive ’next stop’, når Formel 1-karrieren slutter.

Det er også ønsket hos Kevin Magnussen, der har en drøm om en dag at køre Le Mans med sin far, Jan Magnussen, som er en af flere tidligere Formel 1-kørere.

16 af kørerne i årets felt har haft noget, som kan kaldes en karriere i den fornemmest­e klasse, mens to andre har fået lov at snuse til Formel 1 i et enkelt løb.

Der er også kørere fra årets Indy 500 på startliste­n, der modsat tidligere år ikke indeholder så mange kendisser med ’benzin i blodet’.

Den eneste er Peter Schmeichel­s afløser i Manchester United, den franske verdensmes­ter og europamest­er Fabien Barthez, der har slået sig sammen med den tidligere franske Formel 1-kører Olivier Panis. Sidstnaevn­te ’nøjes’ med at vaere chefejer.

Også to navne fra Hollywood, kung-fu-helten Jackie Chan og ’Greys Hvide Verden’-skuespille­ren Patrick Dempsey, laegger navn til hold i det 60 biler store felt.

Det haster ikke for Fernando Alonso med at komme til start i Le Mans Inden uheldet havde han i traeningen vaeret den hurtigste debutant

 ?? FOTO: AP ?? Jagter Triple Crown
Fernando Alonso, der kører Formel 1 fra McLaren, kan ende som Le Mans-kører inden laenge, spår Tom Kristensen.
FOTO: AP Jagter Triple Crown Fernando Alonso, der kører Formel 1 fra McLaren, kan ende som Le Mans-kører inden laenge, spår Tom Kristensen.
 ??  ?? Tom Kristensen kan sagtens se Alonso i Le Mans for sig.
Tom Kristensen kan sagtens se Alonso i Le Mans for sig.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark