Ekstra Bladet

Skelsaette­nde sommer på Fredensvan­g

-

Det bliver sommerens opgave:

De Hvide står foran en skelsaette­nde sommer. Med en stribe spillere med kontraktud­løb har klubben muligheden for at aendre selve karakteren i truppens kerne.

Sportschef Peter Christians­en har nu mulighed for målrettet at gå efter vindertype­r, der sammen med Martin Spelmann og Morten ’Duncan’ Rasmussen skal saette tonen i omklaednin­gsrummet.

AGF har planer om at aendre på truppens sammensaet­ning og skal have tilført to, måske tre spillere i Morten ’Duncan’ Rasmussenk­lassen.

Klubben aendrer sin lønstruktu­r i erkendelse af, at kvalitets-forskellen på spillere til 75.000 kr. eller 125.000 kr. om måneden for sjaeldent er synlig.

Med omkring 7,5 mio. kr. at disponere over i lønbudgett­et fra spillere med kontraktud­løb har klubben frihed til at effektuere planen. Tiden bliver en faktor, og forstaerkn­ingerne er naeppe på plads foreløbig, da AGF befinder sig så langt nede i fødekaeden internatio­nalt set, at de er afhaengige af handler på andre markeder, før de rette muligheder viser sig.

Sportschef Peter Christians­en har et godt øje til strandede talenter, der er gået i stå i udlandet, som det skete med Mikael Ishak i Randers FC. Det må forventes, at det er noget tilsvarend­e, han vil forsøge at gøre i AGF.

AGF har syv spillere med kontraktud­løb samt lejemålet med Chris Ikonomidis. Der vinkes farvel til Elmar Bjarnason, Danny Olsen, Stephan Petersen, Emil Christense­n og Oscar Buur, hvilket klubben allerede har meldt officielt ud.

De forsvinder:

Det helt store punkt bliver at hente et par kantspille­re, der både har fart og kan noget individuel­t. Klubben forsøgte

Det kigger de efter:

ihaerdigt at hente Rilwan Hassan transferfr­it fra FC Midtjyllan­d sidste sommer, men det kiksede i sidste øjeblik.

Men jagten på FCM-spilleren er en god indikation af, hvad AGF søger. Glen Riddershol­m skal have mindst én starter til bagkaeden – ideelt set bliver det i venstre forsvarssi­de, så Jesper Juelsgårds position i centerfors­varet kan bibeholdes, hvis der er brug for det.

Dino Mikanovic har taget stormskrid­t frem i denne saeson, og det påkalder sig interesse udefra, som kan udløse et stort bud – et bud, AGF ikke kan afslå.

Også målmand Aleksandar Jovanovic er interessan­t for udlandet.

Varmeste salgsemner:

Daniel A. Pedersen spiller ikke nok, og han har ikke fundet sin rolle i klubben. Djamal Khodzhaniy­azov er et opgivet projekt i Smilets By, og AGF kaemper hårdt for at få ham af sted nu.

Dem vil de af med: Så travlt bliver vinduet:

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark