Ekstra Bladet

JEG VAR IKKE GOD I FCK

. U21-EM MODNET ZOHORE: Seks klubber siden debuten i 2010 fortaeller en historie om en rodløs sjael, der har haft svaert ved at leve op til forventnin­gerne, men det ser anderledes ud i dag

-

Kenneth Zohore er både velovervej­et og afslappet, da han saetter ord på, hvorfor han netop nu ser ud til at indfri det potentiale, som alle dage har vaeret åbenlyst.

– Jeg er blevet aeldre end den unge knaegt, der fik debut som 16-årig. Men når jeg taenker på de kampe, jeg fik i FC København, var det ikke, fordi jeg spillede godt.

– Jeg scorede et flot mål mod Lyngby, ja – men bortset fra det var der ikke meget mere i det i forhold til, hvad jeg ved, at jeg kunne have gjort.

– Derfor er jeg rigtig glad for, at jeg sidder her og stadig er så ung, at jeg stadig har masser af år foran mig til at udnytte det, jeg har laert nu. Hellere nu end aldrig.

– Jeg føler, at det skal vaere nu. Der er mange, der tror, at jeg er for gammel til det her U21-landshold, fordi jeg har vaeret her så lang tid. Og det er også et udtryk for, at jeg har rykket mig, men ikke så meget som folk vel troede, jeg ville, siger Kenneth Zohore.

Han sidder afslappet i sofaen på det luksuriøse Double Tree-hotel i Krakows østlige udkant.

Formiddage­ns første traeningsp­as med U21-landsholde­t er overstået, og efter frokost virker Kenneth Zohore både velovervej­et og afslappet, da han forsøger at saette ord på, hvorfor han netop nu ser ud til at indfri det potentiale, som alle dage har vaeret åbenlyst.

Seks klubber siden debuten i 2010 fortaeller imidlertid også en historie om en rodløs sjael, der har haft svaert ved at leve op til forventnin­gerne.

I Cardiff har Kenneth Zohore imidlertid fundet ro. Og

det seneste halve år har vaeret en kaempesucc­es med 12 traeffere siden slutningen af december.

– Jeg var egentlig på vej til Belgien på en lejeaftale, som min agent havde ordnet for mig.

– På det tidspunkt havde jeg slet ikke spillet under Neil Warnock. Vi mødte Wolverhamp­ton og kom bagud 1-0 i en ret dårlig kamp.

– Han kommer hen til mig i pausen og siger: ’Nu får du chancen. Giv alt, hvad du kan’ – og det gjorde jeg så, smiler Kenneth Zohore stille.

– En traener vil altid tage aeren, når en spiller gør det godt. Men Neil Warnock har hjulpet mig meget, og han har laert mig, at talent alene ikke sender mig op i skyerne. Det kraever, at jeg arbejder hårdt. Og gør man det, så kommer det af sig selv … og det har han haft ret i.

– Det har vaeret både godt og ondt med alle de forventnin­ger, der har vaeret til mig. Det har altid vaeret mig, der blev kigget på.

– Hvis jeg gjorde det godt, var det mig, der blev snakket om. Det har jeg godt kunne maerke, men jeg er blevet klogere og aeldre nu, og jeg har laert at Neil Warnock, at det ikke er nok at vaere god – der skal også arbejdes for det.

– Jeg har stadig taenkt mig at leve op til alle de forventnin­ger, folk har haft til mig. Jeg skal nok blive en rigtig stor angriber. Jeg har masser af tid endnu. Jeg stresser ikke, fastslår han og udstiller sin nyvundne modenhed således:

– For mig er dette EM ikke et udstilling­svindue, som jeg ellers normalt ville have set det. For mig handler det om at gøre det så godt som muligt med landsholde­t. Jeg er glad, hvor jeg er, og har ikke brug for, at der kommer en ny klub, siger han.

EM starter i morgen. Danmark møder Italien i sin første kamp, der spilles søndag.

Jeg skal nok blive en rigtig stor angriber Neil Warnock har hjulpet mig meget

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark