Ekstra Bladet

Flash@eb.dk til tip dit Send Remees natklub taber

'X Factor'dommerens nye satsning har røde tal, men det er ikke, fordi det er en underskuds­forretning, siger han

- NICK STURM nick@eb.dk

Det tager tid og koster penge, hvis man vil totalrenov­ere en natklub. Det kan Remee skrive under på.

Han brugte de første fire måneder af regnskabså­ret på at rive ned og bygge op i midten i København, efter han besluttede at købe alle aktierne i den gamle natklub Zen for så at begynde konceptet ARCH i stedet.

At Remee først fik åbnet dørene fire måneder inde i regnskabså­ret, har givet udslag på bundlinjen i firmaets seneste årsrapport, hvor der er et underskud på 1,4 millioner kroner, efter han har betalt 6,3 millioner kroner i løn til de ansatte.

Lige nu arbejder 118 folk for Remee, og firmaet har en egenkapita­l på to millioner kroner.

'En stor omgang'

Remee kalder dog året tilfredsst­illende og slår fast, at underskudd­et kommer efter såkaldte afskrivnin­ger for Remee åbnede i april 2016 natklubben ARCH, der ligger i København. Han forventer, at butikkens regnskab naeste år bliver saerdeles tilfredsst­illende.

1,7 millioner kroner, og at forretning­en isoleret set kører i overskud.

– Det var en stor omgang. Set i retrospekt skulle jeg selvfølgel­ig ikke havde åbnet ugen efter, at jeg var faerdig med ombygninge­n. Jeg skulle have ventet i laengere tid, så man havde helt styr på, at det var faerdigt, også så man havde det rigtige team, siger Remme om opstarten og tilføjer:

– Egentlig var jeg på ved ud af den branche, men ved et tilfaelde fik jeg muligheden for at købe det tidligere Zen, og så fik jeg tanken, og

hvis man skal lave noget, skal man lave det absolut ultimative, man kan. Det forsøgte jeg så med ARCH.

Stjernespa­ekket besøg

Remee fortaeller stolt om de stjerner, der har lagt vejen forbi hans natklub.

– Vi har både haft besøg af Metallica og Bryan Ferry, og Rihanna var der i fem timer, vi har haft Skam-castet og Miguel, siger han.

ARCH-konceptet bygger på, at natklubben er et eksklusivt foretagend­e, hvor kun arketyper er tilladt adgang.

Og man skal ikke tro, at man kan komme på ind Remees natklub, bare fordi man er en landskendt musiker som Karl William. Han blev tidligere på året afvist i døren, angiveligt fordi han var for grim.

Efterfølge­nde forklarede Remee, at Karl William ikke blev afvist, fordi han var for grim, og at man heller ikke bliver lukket ind pr. automatik, bare fordi man er en kendt musiker.

God energi er kravet

Remee fortaeller, at arketype-kriteriet først og fremmest

handler om at finde folk med god energi, men der bliver altså også skelet til påklaednin­g.

– Vi har gjort så meget ud af den klub, så derfor synes jeg også, at det er på sin plads at forvente, at folk gør noget ud af sig selv. Når det er sagt, kan mode vaere hvad som helst, og hvis folk overhovede­t ikke er i naerheden af at ligne en, der til fest, er det vel fair nok, at man ikke bliver lukket ind.

Remee vil ikke kaldes natklubkon­ge. ARCH er større end det.

Jeg elsker at lave det her. Det er en del af mit kreative udtryk

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ??
FOTO: MOGENS FLINDT
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark