Ekstra Bladet

FIRE-ÅRIG SKÅNES EFTER GROV SEX-KRAENKELSE

FAMILIEN ER REJST VAEK: – Hun har det fint, men traenger til ro og omsorg, siger den misbrugte piges stedfar

- Kag@eb.dk

De grimme minder om en paedofil sex-kraenkers overgreb på en fire-årig Aarhuspige forleden skal bearbejdes i fred og ro i trygge rammer.

– Når hun om nogle år begynder at forstå, hvad der skete, skal hun ikke gå i baglås og vaere bange for at taenke tilbage, fortaeller pigens stedfar til Ekstra Bladet.

Familien har søgt langt vaek fra Aarhus for at vaere sammen og nyde sommeren, fortaeller den 32-årige K.

Stedfadere­ns navn må ikke naevnes, fordi det vil røbe det unge sex-offers identitet, hvilket er strafbart. Ekstra Bladet kalder af samme grund pigen M., selv om det ikke er hendes forbogstav.

Stort overskud

– Jeg er sikker på, at M. nok skal klare den. Hun er en staerk pige med et lyst sind og et overskud af energi.

– Uden hendes skarpe og meget praecise iagttagels­er havde politiet ikke så hurtigt kunnet pågribe den mistaenkte. Politiet er meget imponeret over, at hun trods sine oplevelser alligevel har en nøjagtig hukommelse, fortaeller stedfadere­n.

– Hun fortalte dem om de to små hunde hos manden og kunne give en nøjagtig beskrivels­e af hans udseende og påklaednin­g.

– Hendes iagttagels­er var den direkte årsag til, at politiet fandt så hurtigt frem til stedet, hvor hun havde opholdt sig efter at vaere blevet fjernet fra børnehaven.

– Desvaerre husker M. også de grimme ting, han foretog sig, men i stedet for at skubbe dem bort tager hun stilling og kalder dem ulaekre, forklarer han.

Stolte foraeldre

– Hendes mor og jeg er utroligt stolte over, hvor fantastisk M. har håndteret hele situatione­n.

– Det overskud, hun altid har udvist i hverdagen, har hun stadig, og det er dét, der skal traekke hende igennem det her, fortaeller K. til Ekstra Bladet.

Pigen er blevet undersøgt meget grundigt på Retsmedici­nsk Institut, som over for politiet har erklaeret, at der har fundet en seksuel kraenkelse sted.

De naermere detaljer og omfanget af overgrebet vil først komme frem, når sagen mod den 33-årige mistaenkte til sin tid skal behandles i retten.

Stedfadere­n ønsker ikke at kritisere børnehuset­s ansatte for ikke at have holdt opsyn i de kritiske minutter, hvor kraenkeren uset løftede M. over børnehaven­s trådhegn:

– De er hårdt spaendt for efter nedskaerin­ger og besparelse­r og har det svaert i forvejen. Ingen paedagog ønsker jo at børn udsaettes for sådan noget, siger han.

 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark