Ekstra Bladet

15-årig på løbehjul blev stukket ned

- AMALIE KAARIS LUND akl@eb.dk SAKSKØBING: BRØNDERSLE­V: ODENSE: AARHUS: HELLERUP: MENSTRUP:

Politiet jagter fortsat gerningsma­endene til et knivstikke­ri på Nørrebroga­de i København torsdag aften.

Offeret var en 15-årig dreng på løbehjul.

Han blev stukket i brystet i venstre side under hjertet, men er uden for livsfare.

Den 15-årige var sammen med tre venner den aften, men da knivstikke­riet fandt sted, var han og en anden ven kørt vaek fra de to andre på løbehjul.

- Noget kunne tyde på, at der har vaeret tumult kort forinden. Vi kan ikke på nuvaerende tidspunkt vide det, men det ser ud som om, at forudrette­de og en hans venner kører videre på løbehjul og så løber gerningsma­nden efter, forklarer Aaron Newman, efterforsk­ningsleder, Københavns Politi.

Offeret og hans venner er udledsaged­e asylansøge­re fra Nordafrika og bor i Røde Kors' asylcenter Gribskov.

Gode billeder

Politiet har fået fat i overvågnin­gsbilleder fra gerningsst­edet, som de mener, kan hjaelpe med med at opklare sagen.

– Vi har gode muligheder for at få udpeget gerningsma­nden, lyder det fra efterforsk­ningsleder­en.

En gruppe på fem personer forsvandt fra gerningsst­edet,. Den gruppe leder politiet også efter.

Politiet afhørte den 15-årige Redningsfo­lk på stedet, hvor teenageren blev stukket med kniv i brystet. fredag eftermidda­g, men er efter afhøringen ikke kommet taettere på et motiv.

– Hans forklaring stemmer ikke helt overens med,

hvad vi kan se på overvågnin­gen. Det kan der vaere mange grunde til. Han kan vaere chokeret eller påvirket af smertestil­lende, fortaeller

Aaron Newman.

Københavns Politi vil i naeste uge genafhøre den 15årige.

Torsdag aften var der uro i Domkirken, da en mand havde sneget sig ind i våbenhuset. Her råbte han skaeldsord mod den kristne tro og var udadreager­ende. Han måtte føres ud af politiet efter kamp og magt. Efter en time på stationen blev han løsladt og ikke sigtet.

En 80-årig mands venlighed blev groft udnyttet. Han hjalp to maend i en hvid Ford med vand til bilen torsdag klokken 14.36. Mens den 80-årige hjalp den ene med at få vand til bilen, gik den anden ind i den aeldre mands bolig og stjal alle kontanter fra hans tegnebog.

En flok på 30 personer kom i masseslags­mål på Finsensvej torsdag aften. Da politiet kom frem fik de dog hurtigt kontrol over situatione­n, men kørte hen over natten patruljer, for at skabe tryghed.

En cyklist var ved at låse sin cykel op torsdag eftermidda­g på Middelfart­vej, da hun ud af øjenkrogen så en mand komme løbende mod hende. Gerningsma­nden stjal en taske fra cykelkurve­n og stak af i løb fra stedet.

En passager i bussen linje 1A gik torsdag amok på buschauffø­ren omkring middag. Passageren råbte under ruten, at han ville ud, men chaufføren havde ikke mulighed for at stoppe bussen og åbne dørene. Derfor gik passageren vredt op til chaufføren og råbte og slog. Chaufføren tog sin telefon op for at ringe efter politiet, men passageren smed telefonen vaek og løb bagerst i bussen, hvor han alligevel fik åbnet en dør og stak af.

Politiet fik en henvendels­e fra en bekymret borger torsdag aften. Bilisten havde set, at ti aellinger var gået ind under en bil, som holdt i kø på Tuborgvej. Borgeren var nervøs for, at bilisten ville køre videre uden at opdage aellingern­e, eller at de ville havne midt i et trafikkaos.

Tredje gang så tar’ vi ham ... den gamle børnesang passer fint til en episode torsdag. Her rykkede politiet tre gange ud til en mand, der blev ved med at spille for høj musik. Først fik han en formaning, anden gang afbrød de strømmen til hans musikanlae­g, og tredje gang blev han taget med på stationen, hvor han overnatted­e - i stilhed.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark