Ekstra Bladet

Helle moralsk vinder

- I 2011 Alle partier Folkemødet

Der findes vindere, og så findes der moralske vindere.

Helle Thorning-Schmidt (S) tabte måske formelt Ekstra Bladets politiske quiz på Folkemødet i går, da resultatet blev 9-7 til journalist­erne.

Men det var alligevel den tidligere statsminis­ter, der efterfølge­nde kunne gå ud blandt folket med aeren i behold, vurderer Ekstra Bladets opinionsre­daktør Mads Kastrup.

Helle Thorning fik hjaelp af veninden og tidligere naestforma­nd i LO Tine Aurvig-Huggenberg­er. Kvinderne stod overfor Ekstra Bladets politiske redaktør Steen Larsen og politisk reporter Per Mathiessen.

Helt i bund

Selvtillid­en var dog i forvejen i bund hos journalist­erne, som derfor havde hentet forstaerkn­ing i form af Venstres ligestilli­ng- og forsknings­ordfører Jakob EngelSchmi­dt, der scorede otte gange for holdet.

Kun et enkelt spørgsmål magtede journalist­erne selv at klare. Helle Thorning aergrer sig over et forkert svar, mens politisk redaktør Steen Larsen tager sig til hovedet over sin dybe uvidenhed, mens Tine Aurvig-Huggenberg­er ser deltagende til.

på Bornholm fandt sted første gang i 2011. Siden er det vokset betydeligt i omfang:

deltog 10.000 personer fordelt over Folkemødet­s fire dage. Ved Folkemødet i 2016 var deltageran­tallet vokset til 100.000 over de fire dage.

i Folketinge­t har en halv time på Folkemødet­s hovedscene. Derudover finder et vaeld af arrangemen­ter sted over

folkemøde i 2011 var der i alt 250 debatter og andre arrangemen­ter. De senere år har der vaeret over 2000 arrangemen­ter, og i år er der planlagt mere end 3000.

blev startet som et samarbejde mellem Bornholms Regionskom­mune og Indenrigso­g Sundhedsmi­nisteriet. I dag er det en selvstaend­ig forening, der står bag.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark