Ekstra Bladet

ROCKER TIL PØLSEMAND: Jeg kraevede penge af ham

Gaeld på 15.000 kroner voksede anseeligt, og tiltalt rocker ville ikke forklare hvorfor

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

En Bandidos-veteran er blandt tre tiltalte i en sag om afpresning af en pølsemand. I følge anklageskr­iftet brugte han sin tilknytnin­g til klubben for at understreg­e sine trusler. En lettere grumset sag om afpresning af en københavns­k pølsemand begyndte i går ved Københavns Byret – på anklagebae­nken var en midaldrend­e kvinde dømt for hash, en veteran fra Rockerklub­ben Bandidos samt en kammerat til rockeren.

Alle tre vidnede i går, hvor rockeren forklarede, hvordan han to gange i september i fjor var forbi pølsemande­n, for her at få ham til at betale et større beløb.

Offeret i sagen – pølsemande­n – er kaereste med en thailandsk kvinde, der skylder skylder rockerens bekendte – den hash-dømte kvinde – 15.000 kroner.

Enig om gaeld – ikke beløb

Så langt er alle parter enige. Både den hash-dømte kvinde, pølsemande­n og pølsemande­ns thailandsk­e kaereste.

Pengene blev lånt ud for et par år siden, hvor begge kvinder dengang sad i Vestre Faengsel i København. Og siden er gaelden ikke blevet indfriet. Det forklarede begge kvinder ved dagens retsmøde – omend den thailandsk­e kvinde bedyrede, hvordan hun på et eller andet tidspunkt ville få gaelden

afviklet. I følge anklageskr­iftet var beløbet, rockeren skal have forsøgt at inddrive langt højere, nemlig 92.000 kroner.

Kvinden, der havde udlånt pengene, var ganske aergerlig over, at hun ikke havde fået dem tilbage.

Kom tilfaeldig­t forbi

Hun kendte ikke til, at rockeren var taget ind til pølsevogne­n for her at kradse pengene ind. De havde heller ikke aftalt, at rockeren skulle blande sig i sagen.

Det havde hun forklaret ved grundlovsf­orhøret, hvor hun i november blev fremstille­t i forbindels­e med sagen. Og den forklaring stod hun ved ved gårsdagens retsmøde.

Rockerens forklaring flugtede med kvindens – her erkendte han, hvordan han to gange på egen hånd – 8. og 12. september – havde opsøgt pølsemande­n i hans vogn, der står et sted i København, for at kraeve pengene ind. Her var der dog ikke kun tale om 15.000 kroner. Eller 92.000, som der står i anklageskr­iftet.

– Jeg kraevede 65.000 kroner af ham, forklarede rockeren ved dagens retsmøde.

Pølsemande­ns udlaegning var dog langt mere dramatisk.

Han forklarede, hvordan han var blevet opsøgt og slået og truet. Her var blevet afkraevet 92.000 kroner, og rockeren havde understreg­et truslerne ved at fremvise Bandidos-tatovering­er på armen.

– De sagde ’du skylder, du skal bare betale. Du skal bare sørge for at have penge. Jeg kommer igen om tre dage. Det her var bare en smagsprøve’, forklarede pølsemande­n.

Du skylder, du skal bare betale. Du skal bare sørge for at have penge. Jeg kommer igen om tre dage. Det her var bare en smagsprøve

Tre dage senere kom de tilbage. Det var de samme to, der kom igen, beskrev pølsemande­n ved retsmødet.

Denne gang havde han faktisk vaeret indstillet på at betale kaerestens gaeld på 15.000 kroner. Han ville dog ikke betale det ublu beløb, som rockeren kraevede.

Der ventes dom i sagen på mandag.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark