Ekstra Bladet

Klog kvindekamp

- POLFOTO Else Skovløber Skovvejen 34 Skibby Karin Nielsen Hørkaer 3 Herlev

Else Skovløber minder om, at grevinde Danner havde en finger med i skabelsen af grundloven. Folkemødet er i sving, og Grundlovsd­ag netop afholdt. En reminder om, vi kan vaere stolte af Grundloven som demokratie­ts vogter.

Tankevaekk­ende at huske, at grevinde Danner havde en finger med i Grundloven. Kongen giftede sig, efter mislykkede aegteskabe­r med prinsesser med en borgelig pige – hun var blevet svigtet af kongens ven Karl Berlinger på grund af klasseskel og social kontrol. Danner kaempede for ligestilli­ng, enlige kvinder og uaegte børns rettighede­r. Så enevaelden­s afskaffels­e og kongens vielse med en borgerpige var modigt og klogt og bidrog til at nedbryde et stivnet samfund. Med kongehuset som rollemodel blev det muligt at klatre op og ned af den sociale rangstige afhaengig af evner/intelligen­s. Samme mobilitet er mulig i vores sociallibe­rale samfund. Et klasseløst samfund er en socialisti­k rød nødløgn, som stadig lever. Kvinderett­igheder og børns vilkår er stadig vaerd at kaempe for i dag!

Derimod har abort intet med kvindefrig­ørelse at gøre. Synd at kvindefrig­ørelse og fri abort blev kaedet sammen af 68’ernes rødstrømpe­generation. Der eksisterer jo ikke ’uaegte’ børn laengere, og enlige mødre udstødes ikke af samfundet. Staerke kvinder kan magte at stå alene med børn i dagens Danmark, så er abort ikke det modsatte af frigørelse og mere et kvindeligt svaghedste­gn? Ikke vaerdigt i et oplyst kristent samfund. Jeg laeste Veber Finnedals nedladende kommentar til J. Hartmann, hvor han skriver, at hun konstant gør sig til over, hvor idiotisk det er, at vi stadig har et monarki.

Ligeledes skriver han, at det må irritere hende voldsomt, at slet ingen bakker hende op. Så nu vil jeg tillade mig at traede på Veber Finnedals ømme ligtorne, for jeg bakker J. Hartmann fuldstaend­ig op, idet jeg også mener, at dette middelalde­rlige monarki, hvor almindelig­e dødelige kan indtraede via aegteskabe­r som en del af dette cirkus og med det samme glemmer ydmyghed og bare rager til sig, ikke passer til vor tid.

Man tillader endog, at et andet medlem render rundt og ter sig som en tosse og spiller Kong Gulerod.

Det kan da ikke vaere rigtigt, at dronningen skal finde sig i denne ydmygelse. Karin Nielsen kalder kongehuset for et middelalde­rligt cirkus. Lad os afskaffe denne forening.

Jo før jo bedre. Så hermed min opbakning til dig J. Hartmann.

 ?? FOTO:/RITZAU/KONGEHUSET ??
FOTO:/RITZAU/KONGEHUSET
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark