Ekstra Bladet

Dagens Danmark

- Jørgen Bülow Hansen Bygmarksve­j 22 Helsinge

Min faetters rare hustru skulle opereres for grå staer. Tidligere betød dette indlaeggel­se. I dag klares det ambulant, med eftersyn den følgende dag.

Første dag ankommer de til afdelingen på Glostrup Hospital. De mødes af en forvirring, hvor to sygeplejer­sker intenst forsøger at holde en gruppe tyrkiske muslimer tilbage.

Gruppen føres an af en traditions-klaedt mamma, som ophidset peger op på et skilt på vaeggen, der viser vej mod vaerelsern­e 1 til 6.

I hånden holder damen en seddel med et firtal. Den naermeste sygeplejer­ske, har sin ene hånd haevet –visende tre fingre underforst­ået, at på stuerne, som er to-mands, accepteres kun tre besøgende ad gangen pr. indlagt.

Intermezzo­et er ved fuldstaend­igt at tage overhånd, da en portør befriende bryder ind med melding om, at en tolk er tilkaldt.

Dagen efter, da det blev konstatere­t, at de grå staer var profession­elt bort-opereret, besluttede parret sig for at besøge hospitalet­s cafeteria for at stille sulten. Det viste sig at vaere overfyldt, men ikke af gammeldans­kere. Så de var heldige, da de fik et bord.

Min faetter spurgte damen ved skranken, om det var muligt, at få et par halve stykker mad, som ikke var halal? Svar: ’Nej, man må jo følge med tiden!’

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark