Ekstra Bladet

LE MANS DET ER SOM AT BRAENDE

I Toyota vil vinde og forsvinde og så vil det vaere slut med high tech-biler i Le Mans – me

-

LE MANS (Ekstra Bladet):

Hvis det bliver Toyota, som vinder, vil Toyota og Porsche køre den samme vej, som Audi allerede har valgt og vaek fra Le Mans.

Så vil det vaere slut med high tech-bilerne i verdens største 24 timers løb.

Med en sejr vil Toyota nå det mål, som verdens største bilproduce­nt satte sig, da Formel 1 blev droppet til fordel for Le Mans, hvor Porsche ikke laengere behøver at vise noget efter at have vundet 18 gange.

Ingen katastrofe

Denne dystre spådom om et farvel til klassen, hvor Tom Kristensen var stjernen i 14 år, kommer fra TV 2's ekspert, Jens Winther Jr, som i parantes er søn af Danmarks første Le Mans-kører, Jens Winther.

Hvis Toyota og Porsche vil stoppe, og den store LMP1klasse­n må lukke, er det i følge TV 2-eksperten ikke den store katastrofe.

– Det vil bare vaere som at braende en mark af. Der vil komme noget nyt, siger Jens Winther.

– Så lad vaere med at fortvivle. Det er sket nogle gange i de mange år, hvor jeg er kommet på Le Mans.

Sidste års nedtur

– Hvis LMP1’erne er vaek, vil LMP 2’ere overtage scenen, og så er vi tilbage til 1997, hvor Tom Kristensen vandt for første gang i en tilsvarend­e bil, siger Jens Winther.

– Tidligere har vi set, at GT-bilerne har vaeret hovedløbet, så løbet har det med at forandre sig.

– Heldigvis er selve Le Mans-løbet større end alt andet, siger Jens Winther, der tilføjer, at hvis hans spådom ellers vil holde, vil et farvel til Toyota og Porsche betyde, at det ikke laenge vil kraeve et tre cifret millionbel­øb for at kunne vinde Le Mans.

Således har Toyota, som efter sidste års nedtur for naesten alt i verden vil have aeresoprej­sning, et budget på 150 millioner kroner, mens David Heinemeier Hanssons nye team, Vaillante Rebillion, som må regnes som toppen af poppen i LMP 2-klassen, kan nøjes med at bruge for 30 millioner kroner for en hel saeson med både Le Mans og VM-løb.

Flere kan vinde

I LMP 2-klassen, som kan gå hen at blive opgraderet, er der allerede en dansk bil, som i årets Le Mans er bemandet med tre russiske kørere.

Trioen med Indy Car-kører Mikhail Aleshin, F1-reserven Sergey Sirotkin og sportsvogn­sverdenbsm­ester Viktor Shaytar har lejet High Class Racings Dallara, som i den Europaeisk­e Le Mans-serie køres af Anders Fjordbach og Dennis Andersen.

– Hvis LMP2 vil blive den store klasse, vil man også se, at der vil vaere 25 biler, som kan vinde og ikke kun en Toyota eller en Porsche, siger Jens Winther, inden han selv skal i gang med et 24 timers løb eller rettere program.

Kun afbrudt af nyhederne vil David Heinemeier Hansson, Jan Magnussen, Nicki Thiim, Marco Sørensen, Michael Christense­n og Christina Nielsen have erobret skaermen i 24 timer hos TV 2.

 ??  ?? Sidste Le Mans? Favoritter­ne fra Toyota havde problemer i den tidlige kvalifikat­ion, men holdet skal vinde efter sidste års fiasko.
Emmanuel Collard,
Frankrig er med 21 starter i Le Mans løbets ’grand old man’. Han har to gange vundet klassen, senest...
Sidste Le Mans? Favoritter­ne fra Toyota havde problemer i den tidlige kvalifikat­ion, men holdet skal vinde efter sidste års fiasko. Emmanuel Collard, Frankrig er med 21 starter i Le Mans løbets ’grand old man’. Han har to gange vundet klassen, senest...
 ??  ?? PORSCHE
er med 18 sejre det mest vindende bilmaerke på Le Mans. Audi har naestflest sejre med 13, mens Ferrari står noteret for 9 sejre.
PORSCHE er med 18 sejre det mest vindende bilmaerke på Le Mans. Audi har naestflest sejre med 13, mens Ferrari står noteret for 9 sejre.
 ??  ?? 5410,713 km
er den laengste distance, som en bil har kørt i de 24 timer i Le Mans. Rekorden indehaves af en Audi, som blev kørt af Timo Bernhard og Mick Rockenfell­er, begge Tyskland og Romain Dumas, Frankrig.
5410,713 km er den laengste distance, som en bil har kørt i de 24 timer i Le Mans. Rekorden indehaves af en Audi, som blev kørt af Timo Bernhard og Mick Rockenfell­er, begge Tyskland og Romain Dumas, Frankrig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark