Ekstra Bladet

De vigtigste ting den kan:

-

13,5 tommers PixelSense-display (3000 x 2000 pixels), op til i7 Intel-processor (2,7 GHz), op til 16 GB RAM, op til 1 TB SDD harddisk, op til 16 timers batteritid, fra 1516 gram i samlet vaegt (heraf tablet på 730 gram).

Derfor er den fantastisk:

Det er en klar fordel, at Microsoft har magten over både hardware og software. Det maerker man tydeligt på computeren, der er godt bygget og har et interessan­t design.

Her rynker vi på naesen:

Det er aergerligt, at computeren ’spraekker’ mellem skaerm og tastatur, når den er lukket sammen. Skaermen burde kunne foldes hele vejen rundt om enheden, uden at tablet-delen skal tages af og vendes først.

Dommen:

Endnu et godt bevis på, hvorfor Surface-serien er blevet så populaer. Overvej dog, om det giver bedre mening for dig at købe den nye Surface Laptop og så en ’aegte’ tablet ved siden af.

Pris:

Er det en tablet eller en computer? Spørgsmåle­t er blevet ganske relevant de seneste år, hvor Apple forsøger at saelge deres iPad som begge dele. Men projektet er stadig ikke lykkedes, da mange computerpr­ogrammer ikke fungerer på en iPad, som også mangler en mus til at navigere med.

Derimod bliver det mere interessan­t, når man vender regnestykk­et om og gør det muligt at omdanne en baerbar computer til en tablet.

Pludselig har du alle funktioner­ne, du kender fra dit arbejde og derhjemme, når du bruger en computer. Men du kan med et tastetryk fjerne skaermen fra tastaturet og bruge skaermen som tablet.

de seneste uger testet et par af topmodelle­rne på markedet for 2i-1 computere. Originalen Surface Book fra Microsoft, som andre måler sig op imod. Og så den gennem-derolle signede og solidt byggede Porsche Design Book One.

Begge har alle kvaliteter­ne, du bør forlange af en 2-i-1 model. De er hurtigere, skaermen er over 13 tommer og har en fremragend­e billedkval­itet. Samtidig lykkedes det med Windows 10 computerne at vaere gode baerbare, når du bruger dem som det.

I tablettils­tand aendres brugerflad­en til et design, der er nemmere at bruge med en finger og den medfølgend­e pen.

at du kan samle to funktioner i samme enhed. Mange danskere har stor glaede af både en baerbar og deres tablet, hvor sidstnaevn­te har fået en stor i den moderne familie.

Men helt som med Apples forsøg på at gøre iPad til en computer, har 2-i-1 computerne en akilleshae­l. Spørgsmåle­t er nemlig, om du i sidste ende bruger 2-i-1 computeren på den måde, som producente­rne har taenkt den?

Mit svar efter laengere tids brug af modellen er et tøvende nej. Det er et problem, at den tablet, du får i hånden, er meget stor. Også større end Apples største 12,9 tommers store og tyndere iPad Pro.

Det er et problem, at den tablet, du får i hånden, er meget stor

og Porsche Design Book One var tabletfunk­tionen således meget lidt brugt under vores test. I stedet blev computerne brugt som baerbar, eller skaermen drejet rundt for at kunne vise videoindho­ld.

Det er naturligvi­s en smagssag, hvilket valg man ender med at traeffe. Det gode er, at muligheden findes. Og ikke mindst at udvalget af absolut brugbare 2-i-1 computere er stort og voksende.

 ??  ?? DET ER BESTEMT PRAKTISK,
DET ER BESTEMT PRAKTISK,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark