Ekstra Bladet

Terror i en god sags tjeneste

- Eske Holm Forfatter/danser Teglbakken 21 Rudkøbing

Danmark burde melde fra til al krigsdelta­gelse, lyder det fra Eske Holm. Torsdag 25. maj 2017 bombede koalitione­n – det er også os – nogle boligblokk­e i den syriske by alMayadin. I boligblokk­ene boede familier til IS-krigere. Var påstanden. Familier? Hundrede borgere døde. Heraf 40 børn.

Det bliver i medierne naevnt sådan en passant, ledsaget af beklagende ryk på skuldrene. Vi terrorbomb­er i en god sags tjeneste, mens hele Europa graeder over et par og 20 døde i Manchester.

Sådan kunne man blive ved at graemmes over proportion­sforvanskn­ingen og hykleriet i krigstider. Om det er De Allieredes terrorbomb­ninger af tyske byer såsom Dresden under Anden Verdenskri­g, hvor hundredtus­ind civile draebtes uden ringeste militaere formål, eller vi skal tilbage til en kvart million japanske civile, der døde ved atombomber­nes styrtdyk over Hiroshima og Nagasaki? Medtag bare 800.000 cambodjans­ke civile, der udslettede­s af USA’s terrortaep­pebomninge­r i Vietnamkri­gen. I historiebø­gerne regnes alt dette ikke for terror.

Og i al-Mayadin, gad vide, om danske bombeflyve­re deltog? Hvordan lever en bombepilot i øvrigt videre uden livsødelae­ggende PTSD efter at have medvirket til drabet på hundrede mennesker og set børn sejle lemlaested­e til døde ud af eksplodere­nde huse?

Intet godt kommer ud af bombninger, og Danmark burde melde fra al krigsdelta­gelse. Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen har for nyligt lavet et udenrigspo­litisk nybrud og vendt Donald Trump og dennes regering ryggen i forhold til Paris-aftalen, så nu mangler kun, at statsminis­teren dropper faelles krigsdelta­gelse.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark