Ekstra Bladet

METTES IDIOTER

-

DET ER ikke let at vaere socialdemo­kratisk formand uden noget saerligt program. Mette Frederikse­n havde ellers fået overlevere­t og naesten forstået Helle Thornings projekt: ’Akademiker­ne er partiets fremtid’.

Men så kom det uventede oprør fra bageste raekke i folketings­salen.

Det er idioten Kaare Dybvad Beks naevenytti­ge bog ’De laerdes Tyranni’, som forpester debatten.

Det 32-årige folketings­medlem vil have adgangsbeg­raensning på universite­terne og sende flere i blikkensla­gerlaere.

Det flugter overhovede­t ikke med Mettes arvede valgplan om at satse på stemmer fra DJØF-medlemmer – de eneste, der med sikkerhed bliver flere og flere af.

SOM OM det ikke var nok, har en af de tre arbejdere i folketings­gruppen, Mathias Tesfaye, også skaeldt partiledel­sen ud i sin bog ’Mustafa – 50 års socialdemo­kratisk udlaending­epolitik’.

Hvorfor skal sådan en ung murer overhovede­t skrive bøger? Kunne han ikke nøjes med at vaere en sjaeldenhe­d, nemlig socialdemo­kratisk folketings­medlem af arbejderst­anden?

Men nae nej. Han skulle absolut gøre sig bemaerket ved at skaelde ud over, at partichefe­rne Anker Jørgensen, Svend Auken og Poul Nyrup ikke lyttede til vestegns-borgmestre­nes advarsler om, at Danmark blev løbet over ende af fremmede. Tesfaye forlanger endda begraensni­ng i flygtninge­indtaget.

SELV HAM, der skulle vaere Mettes høje hånd, gruppeform­and Henrik Sass Larsen, faldt hende i ryggen med sit 1. maj-forslag om efter australsk model at internere flygtninge på en ø – og returnere dem hurtigt.

Senest forlanger Sass partiforen­inger og hovedbesty­relse nedlagt, fordi de ingen politisk rolle spiller. Det er sandt nok, men sådan noget må en socialdemo­kratisk frontfigur ikke sige.

Mette behøver ingen fjender med den type venner. Idioterne, kan vi kalde dem. Det gør hun vistnok selv.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? ... og Mathias Tesfaye ...
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ... og Mathias Tesfaye ...
 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? ... og Henrik Sass Larsen sørger for, at S-formand Mette Frederikse­n ikke behøver fjender.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ... og Henrik Sass Larsen sørger for, at S-formand Mette Frederikse­n ikke behøver fjender.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark