Ekstra Bladet

Brede smil Ups! Rød frokost-brøler

- JANUS ØSTERGAARD JONAS SAHL KRISTIAN B. LARSEN PRIVATFOTO jao@eb.dk; sahl@eb.dk; kbl@eb.dk

Humøret var højt, da Morten Østergaard, Uffe Elbaek, Pernielle Skipper, vaerten Mette Frederikse­n og Pia Olsen Dyhr indtog frokosten på den overenskom­stløse restaurant. Smilene var brede, da lederne af partierne i rød blok lørdag nød en frokost på Café Sommer i Allinge under Folkemødet på Bornholm.

’Hvor er her skønt på Bornholm. Solen skinner og frokost med gode kolleger’, kunne Socialdemo­kratiets formand, Mette Frederikse­n, bekendtgør­e på sin Facebook.

Det samme høje humør er der dog ikke at spore hos 3F’s formand på Bornholm, Jens Skovgaard, da Ekstra Bladet fanger ham over telefonen.

– Vi har forsøgt, men det har ikke vaeret muligt at tegne overenskom­st med dem, fortaeller han om caféen, hvor de røde ledere spiste deres frokost.

– Det synes jeg, de burde have undersøgt og forholdt sig til, inden de bestilte bordet.

– Det havde klaedt dem, konstatere­r han.

Ejeren af Café Sommer bekraefter desuden over for Ekstra Bladet, at stedet ikke har tegnet overenskom­st.

Syv med overenskom­st

Ifølge den lokale 3F-formand ville det ellers have vaeret ganske nemt for de røde ledere at finde et sted i Allinge, hvor overenskom­sten er på plads. 3F har nemlig udarbejdet en liste over spisestede­r med overenskom­st, som kan findes på hjemmeside­n ok-forhold.dk.

En hurtig søgning i listen viser, at der er mindst syv spisestede­r i Allinge, som har overenskom­st. Eksempelvi­s kunne de røde ledere have gået på ’Det Gamle Posthus’, der blot ligger omkring 200 meter fra Café Sommer.

Ifølge Enhedslist­ens politiske ordfører, Pernille Skipper, ligger ansvaret for den røde misere hos Mette Frederikse­n.

I en sms til Ekstra Bladet skriver Skipper, at hun ikke anede, at spisestede­t var uden overenskom­st. Hun skynder sig at tilføje:

’Det var Mette (Frederikse­n, red.), der inviterede, og det havde jeg da ikke forestille­t mig, at de ikke havde tjekket. Det er i hvert fald almindelig praksis for os.’

3F’s liste over spisestede­r med overenskom­st synes da heller ikke at vaere ukendt hos Socialdemo­kratiet.

I forbindels­e med partiets kongres i år havde Socialdemo­kratiet i hvert fald lagt spisestede­rne med overenskom­st op på sin hjemmeside, så medlemmern­e kunne få en bid mad i Aalborg med god samvittigh­ed.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark