Ekstra Bladet

S-ordfører: Det ser jeg ikke noget problem i

-

snakke med – selv om han ikke var med under frokosten, endsige havde nogen indflydels­e på, hvor den blev afhold.

– Nu har jeg jo ikke vaeret med til at vaelge det sted, men jeg ser ikke noget problem i, at vi spiser sådan et sted, lyder det fra Leif Lahn Jensen.

– Hvis der er konflikt med fagbevaege­lsen, så holder vi os vaek, men det er ikke op til os at holde øje med, hvem der har overenskom­st eller ej, fortsaette­r han.

– Hvis der lå to restaurant­er ved siden af hinanden, og kun den ene havde overenskom­st, hvor ville du så gå hen?

– Vores opgave som politikere er de politiske linjer, mens fagbevaege­lsens opgave er at tegne overenskom­st.

– Vi vil gerne have overenskom­ster, fordi det synes vi, at alle skal have. Det er vigtigt med overenskom­ster, og det har vi altid gået ind for.

– Hvis du spørger mig, så vil jeg da gerne laegge pres på, at alle får overenskom­ster, men det er nu fagbevaege­lsens opgave.

- Hvis I gerne vil have overenskom­ster, hvorfor så ikke bakke op om steder, der har det?

– Vi bakker altid op om, at man skal have overenskom­st, men vi skal ikke vurdere, hvor det er, fordi så kan man ikke bevaege sig rundt nogen steder.

– Der er mindst syv andre steder i Allinge, hvor der er overenskom­st. Hvis I vidste, at der ikke var en overenskom­st på Cafe Sommer, ville I så have taget et andet sted?

– Spørgsmåle­t er, om man hele tiden skal tjekke det ene og det andet, og jeg mener, at det er fagbevaege­lsens opgave at tegne overenskom­st, siger Leif Lahn Jensen.

Ekstra Bladet har desuden forsøgt at få en kommentar fra SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, til, at hun har indtaget sin frokost på et spisested uden overenskom­st.

Hun har ikke nogen kommentare­r til sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark