Ekstra Bladet

Nina får ros af chefen

Buschauffø­r Nina blev bekymret for beruset pige og tog en omvej med bussen

- ARKIVFOTO: RITZAU/OLE LIND PHILIP THOMSEN pht@eb.dk PRIVATFOTO

Selv om det var noget af en afstikker fra ruten, så valgte Nina Ladefoged, buschauffø­r hos Arriva, at køre en stor omvej for at sikre sig, at den unge pige kom trygt hjem. Buschauffø­rer- og selskaber er vant til negativ omtale, men denne weekend kunne Arriva og chaufføren Nina Ladefoged glaede sig over at vaere blevet genstand for en masse positive reaktioner på de sociale medier.

Det skete, efter at en passager lagde et opslag på Facebook, hvor hun beskrev en haendelse på Nina Ladefogeds natbus-rute mellem Aarhus og Rønde natten til lørdag.

Uden sko, jakke og taske

Her forsøgte en ung og meget beruset kvinde – uden sko, jakke og taske – at komme med bussen, selv om hun ikke havde kontanter på sig.

Turen endte med, at buschauffø­ren kørte den unge kvinde hele vejen hjem, selv om hendes destinatio­n slet ikke var en del af ruten.

– De andre passagerer splejsede til hendes billet, og så sagde den unge pige, at hun gerne ville saettes af så taet, jeg kunne komme Skødstrup.

Var meget traet

– Hun var meget traet og havde svaert ved at holde sig vågen, og hun havde heller ikke saerlig meget tøj på, fortaeller Nina Ladefoged, der blev bekymret, efter hun havde sat den unge pige af godt tre kilometer fra hendes hjem. Derfor kaldte hende tilbage til bussen:

– Jeg spurgte, om jeg ikke skulle køre hende til Skødstrup, og det ville hun meget gerne. Jeg sagde, at så skulle hun altså holde sig vågen, for jeg vidste jo ikke, hvor hun boede.

Det var passageren Vibeke Tofteby, der lagde et opslag på Facebook, der gik viralt. – Chaufføren spurgte os i bussen, om nogen havde noget imod, at vi blev en lille smule forsinkede, så hun kunne sørge for, at pigen kom sikkert hjem. – Det syntes vi alle sammen var en god idé, og flere af passagerer­ne sagde, at det var rigtig god stil, siger hun og fortaeller, at hun lavede opslaget på Midttrafik­s hjemmeside for at rose chaufføren, men slet ikke havde regnet med, at det ville blive set af så mange på de sociale medier. Hele dagen i går har der vaeret masser af ros til chaufføren Nina Ladefoged på sociale medier, og også fra arbejdsgiv­eren Arriva er der skulderkla­p:

– Det er så fin og naestekaer­lig en gestus. Der er fuld opbakning fra Ninas chefer. I dette tilfaelde måtte et ungt menneskes ve og vel gå foran køreplanen, og så vidt jeg ved, havde alle passagerer­ne også sagt god for den lille omvej. Vi er rigtig glade for – og stolte over – Ninas måde at tackle situatione­n på, siger kommunikat­ionschef i Arriva, Pia Splittorff.

Nina Ladefoged er glad for de mange rosende ord:

– Det luner ekstra meget, fordi vi normalt møder så mange negative reaktioner.

Hun var meget traet og havde svaert ved at holde sig vågen, og hun havde heller ikke saerlig meget tøj på

Nina Ladefoged kørte en stor omvej på sin busrute for at bringe en ung og beruset pige helt hjem. Hun er glad for de rosende ord, hun efterfølge­nde har fået. Jeg var glad, da den unge pige stod af og takkede mig, og jeg er glad for at arbejde i et firma, hvor man gerne må taenke lidt selv, siger hun.

 ?? FOTO: RITZAU/JENS DRESLING ?? I den gode sags tjeneste
FOTO: RITZAU/JENS DRESLING I den gode sags tjeneste
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark