Ekstra Bladet

Karls hus skal saettes til salg

- Trl@eb.dk

Karl Dahls urne vil snarest blive lagt i jorden taet ved hans begravede farmor og farfar ved Durup Kirke nord for Skive.

Den kun 20-årige mand, der som dreng var ulønnet hjemmehjae­lper for sin handicappe­de far, efterlader sig et naesten faerdigren­overet hus syd for Thisted, der saettes til salg i naermeste fremtid. Samtidig har Karls far, Jørgen Dahl, sat sin landejendo­m til salg. Det sker blandt andet, fordi den 70årige pensionist og tidligere over Karl, da drengen var to og et halvt år.

På det tidspunkt var Jørgen Dahl og Karls mor gået fra hinanden efter et par års aegteskab.

Moren forlod ifølge Jørgen Dahl hjemmet fra den ene dag til den anden, og det tilgav Karl hende aldrig.

– Jeg sagde til Karl mange gange igennem årene, om han da ikke snart kunne tilgive sin mor, men han var en skrothandl­er er afhaengig af besøg fra hjemmehjae­lpere fire gange i døgnet.

Jørgen Dahls tilstand blev forvaerret af en hjerneblød­ning sidste sommer efter et fald i sit badevaerel­se. Han er dog i mental topform igen, men han har indset, at bopaelen på landet bør udskiftes med en tilvaerels­e i en plejebolig.

– Jeg er meget glad for mine naboer og den hjemmehjae­lp, jeg får her, men det er nok tid til at komme videre, siger Jørgen Dahl.

Karl var en fartdjaeve­l

meget principfas­t fyr, og han var ikke til at rokke på det punkt, fortaeller Jørgen Dahl.

På bordet i stuen, hvor Jørgen Dahl har vist Ekstra Bladet en raekke billeder af Karl i live og af bisaettels­en for nylig fra kapellet ved Thisted Sygehus, ligger en ubetalt regning fra Sydthy Daekservic­e på 4800 kroner til Karl Dahl.

– Regningen bliver betalt af boet efter Karl. Han kunne aldrig drømme om ikke at betale enhver sit, siger Jørgen Dahl med tryk under aldrig.

 ?? PRIVATFOTO ?? Karls bedste ven, Andreas (forrest til højre), baerer sammen med andre naere pårørende den 20-årige mands kiste til bisaettels­en i kapellet ved Thisted Sygehus.
PRIVATFOTO Karls bedste ven, Andreas (forrest til højre), baerer sammen med andre naere pårørende den 20-årige mands kiste til bisaettels­en i kapellet ved Thisted Sygehus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark