Ekstra Bladet

Jeg fik klar besked

- Verner Christense­n Skovbakken 12 Roslev Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård

Jeg kan slet ikke nikke genkendend­e til påstanden om, at det offentlige skriver i et fuldstaend­igt ulaeseligt og fordummend­e sprog. Jeg har lige fået meddelelse om tilbagebet­aling af pension. Det fremgår helt klart af deres beregning, hvorfor regulering­en sker. Der er også tydelig vejledning i, hvor, hvordan og hvornår, man kan klage.

I mit tilfaelde var det lidt ekstra ATP og Industrien­s Pension, som påvirkede min personlige tillaegspr­ocent: Denne kan man i øvrigt nemt selv beregne, hvis man kender tallene og de fire almindelig­e regnearter. Oplysninge­rne kan hentes på Borger.dk. Der kan i visse tilfaelde vaere vedhaeftet nogle love og paragraffe­r, som er meget tung laesning. Disse er skrevet af jurister for jurister, men har intet at gøre med de offentlige kontorers almindelig­e sprogbrug at gøre. Jeg kunne naevne masser af eksempler på breve fra det offentlige (sygehus m.m.), som, for mig, er skrevet i fuldstaend­ig klart sprog. Med otte mio. kr om året i apanage bør Henrik selv betale for sin ekstravang­ance eller bede sit slaeng af rigmaend om at skaeppe i kassen,mener Odd Høyholm.

Så har prins Henrik lige braendt 634.000 gode danske skattekron­er af på en privat tre-dages bukkejagt-tur til Bornholm sammen med hofsnogene Zobel, Kjaer, Schur og prins Pignatelli. Og naturligvi­s med stil – han indlogered­e dem på kongeskibe­t Dannebrog.

Ret skal vaere ret – en del

af udgifterne står forsvaret for som en del af kongeskibe­ts drift, men prinsens private andel af udgifterne udgør omkring 450.000 kr. Nu kunne man forestille sig, at Margrethe havde sagt, at ved du hvad, Henrik, de dér private udgifter må du altså selv afholde. Det har hun måske også sagt, men hvad

kan man stille op med sådan en mand? Nu får manden altså hele otte mio kr. i årlig apanage, så der skulle vel vaere råd til det. Og hvad med hans slaeng af rigmaend – kunne de ikke også spytte lidt i kassen?

Her har vi et eklatant eksempel på misbrug af offentlige midler, hvilket kongehuset

burde holde sig for god til.

Taenker de mon på, hvilket signal de hermed sender ud? Men måske skal prinsens apanage hellere gå til at holde châteauet i Sydfrankri­g flydende?

 ?? FOTO: MORTEN BRANDBORG/EKSTRA BLADET ??
FOTO: MORTEN BRANDBORG/EKSTRA BLADET

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark