Ekstra Bladet

Vildt trae-tårn opføres midt i dansk skov

- PETER ROELSGAARD pro@eb.dk ILLUSTRATI­ON: EFFEKT

Inden laenge kan du se ned på traeerne i Gisselfeld Klosters Skove. Et 45 meter højt udsigtstår­n er nemlig på vej som en del af skovopleve­lsen Camp Adventure mellem Naestved og Sydmotorve­jen.

Tårnet bliver kulminatio­nen på en 600 meter langt nyanlagt gangbro, der vil sno sig igennem traeerne – både på skovbunden og i højden.

Traetårnet kommer til at bestå af en 300 meter lang spiralform­et rampe, der sender gaesterne mod toppen. Toppen vil vaere placeret cirka 130 meter over havets overflade, kan man laese sig til på campadvent­ure.dk.

Det er arkitekt Tue Foged og tegnestuen Effekt, der har designet tårnet, som vil få form som et timeglas. Stigningen i tårnets rampe vil vaere konstant, men geometri og afstand aendres sammen med tårnets krumninger. Rampen ender med en stor udsigtspla­tform der giver et uhindret 360-graders udsyn udover det kuperede Sydsjaella­nd.

Ruten igennem skoven vil både indeholde en lav og en højere del. Den højeste del i op til 25 meters højde er placeret i den aeldste del af skoven, mens den lave del samt udsigtstår­net er placeret i den nyere del.

For at beskytte skoven, vil gangbroen også på de lave steder vaere haevet over skovbunden. Et 45 meter højt udsigtstår­n bliver nu opført i skov på Sydsjaella­nd.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark