Ekstra Bladet

TEGNESER LE MANS IEHELTEN

En glad amatør blev den kuntredje dansker i top tre i Le Mans .

- Peter Bagge pba@eb.dk Jan Sommer foto@eb.dk

LE MANS (Ekstra Bladet) Der er ingen, der laengere vil turde at kalde it-millionaer David Heinemeier Hansson for en tegneserie­figur.

Selv om han med egne ord er en glad amatør, blev han den kun tredje danske Le Mans-kører, der har stået på podiet i Le Mans efter en samlet tredjeplad­s i verdens største 24-timers-løb.

Tilskuerha­v

– Du må ellers gerne kalde mig for en tegneserie­figur, for det er jeg blevet, siger David Heinemeier Hansson efter dobbelttri­umfen, hvor han udover den samlede tredjeplad­s også blev toer i den naeststørs­te klasse, LMP2.

Selv om de mange danske tilskuere takket vaeret den nidobbelte vinder Tom Kristensen igennem årene har vaennet sig til at se en dansk kører i den berømte kulisse, er der kun Le Mans-vinder John Nielsen af andre rødhvide Le Mans-kørere, som har modtaget den store hyldest fra det enorme tilskuerha­v.

Efterfølge­nde har klassevind­erne kunnet samle smulerne op efter stjernerne i top tr samtidigt med, at tilskuerne er begyndt at sive.

– Det er for vildt, lød det fra David Heinemeier Hansson, inden han satte sig til højbords ved den store pressekonf­erence.

– Jeg var vaeret her andre gange, men så har der ikke vaeret mange pressefolk tilbage.

Føles uvirkeligt

– Det føles uvirkeligt, selv om jeg havde laest, at jeg ville vinde i Le Mans ved at slå en Porsche, siger David Heinemeier Hansson.

Det sidste skylder en forklaring:

Vaillante Rebellion er henholdsvi­s et populaert tegneserie­haefte og et eksklusivt ur, og i anledning af, at Vaillante i år er udkommet i 50 år, er der tegnet og skrevet et jubilaeums­nummer, hvor helten, Michel

Jeg var vaeret her andre gange, men så har der ikke vaeret mange pressefolk tilbage

Vaillant skal deltage i Le Mans.

Ovenikøbet i Rebellion nr. 13.

Som i det rigtige Le Mans har Michel Vaillant et par medkørere, og den ene af dem kunne sagtens vaere David Heinemeier Hansson.

– Selv om vi ikke som i haeftet vil vinde til slut ved at slå Porsche, er jeg ikke skuffet.

Verdens største løb

– Tvaertimod har jeg ikke forstået, at jeg er blevet nummer tre i verdens største løb, siger David Heinemeier Hansson.

– Efter at have laest tegneserie­haeftet, kunne jeg ikke andet end at synes, at det var sjovt og en smule for fantasiful­dt.

– Jeg var nok den sidste, som troede på, at jeg som i tegneserie­n skulle vaere med til at køre om sejren i selve Le Mans, siger David Heinemeier Hansson, som efter dobbelttri­umfen har opnået fem podieplace­ringer i seks starter.

Det har kun Tom Kristensen gjort bedre af de 20-25 danskere, som igennem årene har prøvet kraefter med verdens største løb.

Alligevel er David Heinemeier Hansson en fremmed fugl i dansk motorsport, fordi han foruden at bo på skift i Spanien og USA aldrig har kørt et eneste løb i Danmark, lige som han først for nylig fik fundet en klub.

Det sidste er efter sigende et krav for at få en af de mange priser, som motorsport­en deler ud til højre og venstre.

– Jeg kommer nok til Danmark til naeste år. Det er planen, siger David Heinemeier Hansson, som efter de flotte placeringe­r er helt fremme i sportvogne­nes VM.

 ??  ?? Vaillante Rebellion er et populaert tegneserie­haefte. Bedre end de store
Vaillante Rebellion er et populaert tegneserie­haefte. Bedre end de store
 ??  ?? David Heinemeier Hansson havde svaert ved at forstå, at det naesten gik som i tegneserie­n. Selv om de danske fans er vant til at se danskere på podiet var det fedt med David Heinemeier (laengst til højre) sammen med Nelson Piquet Jr. og Mathias Beche....
David Heinemeier Hansson havde svaert ved at forstå, at det naesten gik som i tegneserie­n. Selv om de danske fans er vant til at se danskere på podiet var det fedt med David Heinemeier (laengst til højre) sammen med Nelson Piquet Jr. og Mathias Beche....

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark