Ekstra Bladet

KAEMPE NEDTUR

Jan Magnussen var efter 4650 km tre minutter fra en ny Le Mans-sejr

- PETER BAGGE pba@eb.dk

LE MANS (Ekstra Bladet): Så taet på for så at opleve den store nedtur.

Tre minutter var en af verdens mest vindende racerkører­e, Jan Magnussen, fra at få opfyldt drømmen om at vinde GT-klassen for femte gang.

Eller sagt på en anden måde. Efter 23 timer og 57 minutter og 4620 km skulle amerikaner­en Jordan Taylor bare lige snuppe en sidste omgang i den gule Corvette, da en jagende Aston Martin med briten Jonathan Adam huggede til og overhalede igennem Ford-kurven og ind på opløbsstra­ekningen.

En ’tackling’

Corvettes tredjekøre­r havde ellers lige på strålende vis afvist Aston Martin-køreren, da denne forsøgte at dykke forbi i Arnage kurven.

Det skete med noget, som mest mindede af en ’tackling’. Det var måske årsagen til, at den førende Corvette efterfølge­nde blev ramt af en sivepunkte­ring, som betød, at Jordan Taylor kørte lige ud i en chikane.

Efter at vaere blevet overhalet af Aston Martin fulgte en Ford GT efter på sidste omgang, så hvad der lignede en sejr, endte med at blive til en 3. plads.

– Jeg er dybt skuffet, og forstår ikke helt, hvad der er sket, sagde en rystet Jan Magnussen.

– Selv om vi havde masser af modgang, fik vi det til at køre perfekt, fordi alle arbejdede hårdt for det.

– Vi måtte undervejs andet aendre i køreraekke­følgen, fordi Antonio Garcia fik det skidt på grund af dehydrerin­g, siger Jan Magnussen efter den store nedtur.

Optur var der til gengaeld til vinderbile­n fra Porsche, som tidligt i løbet ellers mistede otte omgange på grund af en ødelagt foraksel.

Kunne ikke tisse

Porsche nr. 2 bemandet med tidligere vindere som Timo Bernhard, Tyskland, og Earl Bamber, New Zealand, samt verdensmes­ter Brendon Hartley, New Zealand, kom hamrende bagfra og vandt med en omgang foran to af LMP 2’erne. Det var Kung Fu-stjernen Jackie Chans nr. 38 og Rebellion nr. 13 med David Heinemeier Hansson sammen med Nelson Piquet jr, Brasilien og Mathias Beche, Schweiz.

Sommervarm­en med omkring 30 grader var med til at gøre 24-timers-løbet ekstremt, og flere af bilerne valgte at spare på braendstof­fet ved at slå airconditi­on fra.

Det draenede kørerne for vaeske, og den ene af vinderne, Timo Bernhard dukkede aldrig frem til pressemøde­t.

Han var strandet i dopingkont­rollen og kunne ikke aflevere de nødvendige dråber.

Selv om vi havde masser af modgang, fik vi det til at køre perfekt

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Ingen jubel
Jan Magnussen på podiet med sønnen Luca og teamkammer­aten Antonio Garcia (yderst til højre). Den jublende herre er Sir David Richards, der ejer det vindende Aston Martin team.
FOTO: JAN SOMMER Ingen jubel Jan Magnussen på podiet med sønnen Luca og teamkammer­aten Antonio Garcia (yderst til højre). Den jublende herre er Sir David Richards, der ejer det vindende Aston Martin team.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark