Ekstra Bladet

Danmark slår Cameroun til VM

- JAKOB FUNCH Sådan gik det:

Ved VM 2010 i Sydafrika møder Danmark Cameroun i den anden kamp ved slutrunden. Den første taber Danmark 2-0 til Holland og dermed skal en sejr i land, hvis drømmen om knockoutfa­sen skal holdes i live. Morten Olsens tropper starter lunkent ud, og det udnytter Camerouns Samuel Eto'o ved at bringe sit hold i front allerede efter ti minutter. Nicklas Bendtner får dog udlignet kort før pausen – og godt et kvarter inde i anden halvleg, netter Dennis Rommedahl for danskerne. Dette bliver kampens sidste scoring, og Danmark vinder med 2-1 over Cameroun.

Danmark mødte Japan i gruppespil­lets sidste kamp og kunne med en sejr kvalificer­e sig til ottendedel­sfinalerne. Japans Honda ville det dog anderledes, og bragede japanerne i front efter 17 minutter. Et kvarter efter syntes Danmarks vej til slutspille­t at blive endnu mere snaever, da Endo udbyggede føringen til 2-0. Jon Dahl Tomasson formåede at reducere i 81. minut, men kort før tid lukkede og slukkede Okazaki al spaending for opgøret. Danmark tabte 3-1 til Japan, der sammen med Holland gik videre til knockoutfa­sen.