Ekstra Bladet

I SAMRÅD IGEN-IGEN Løjberg

DF holder fortsat hånden over Inger Støjberg, selv om hun i går erkendte, at hun for tre uger siden ikke havde givet Folketinge­t rigtige informatio­ner

- JONAS SAHL KRISTIAN BRÅRUD LARSEN sahl@eb.dk; kbl@eb.dk

Det er ikke laengere end tre uger siden, at Inger Støjberg kunne berolige danskerne i et åbent samråd.

Nok havde hun udsendt en, ifølge Ombudsmand­en, ulovlig pressemedd­elelse, som senere samme dag blev til en ulovlig instruks om at tvangsadsk­ille alle unge asylpar over en bred kam.

Ninn-Hansen og jeg

Instruksen blev nemlig fulgt af en mundtlig orienterin­g. Og derfor havde myndighede­rne – Udlaending­estyrelsen – aldrig administre­ret efter ministeren­s ulovlige ønske.

– Der er hele tiden blevet administre­ret lovligt, og det er jo det, der sådan set er sagens kerne.

– Der er simpelt hen bare den forskel fra Ninn-Hansen og Tamil-sagen og så til mig og barnebrude-sagen, hvis man skulle kalde det dét, at der var en ulovlig administra­tion under Tamil-sagen, her er der en lovlig administra­tion, sagde Inger Støjberg Hun lyver, lød det fra Johanne Schmidt-Nielsen, da Inger Støjberg kom med sin tredje forklaring i sagen. Nu er der udsigt til endnu et samråd for ministeren. 1. juni på samrådet.

Men under gårsdagens samråd erkendte Inger Støjberg så, at det ikke var sandt.

I perioden mellem 10. februar og 28. april 2015 blev der nemlig ikke afholdt de lovpligtig­e partshørin­ger af de unge par.

Og dermed havde hendes ordre ført til en ulovlig administra­tion, måtte hun erkende.

Hun lyver

Efter samrådet var opposition­ens udsendte da heller ikke et sekund i tvivl om, at Inger Støjberg 1. juni havde fyldt dem med en sang fra de varme lande.EL’s Johanne Schmidt-Nielsen formulered­e det mest klart: – Hun lyver. – Inger Støjberg er i dag (i går, red) kommet med forklaring nummer tre. Det er en tilståelse­ssag. Hun siger nu, at der blev administre­ret ulovligt på hendes vagt. Hun sagde det modsatte på sidste samråd, sagde Johanne Schmidt-Nielsen.

Udsigt til endnu et

Der er hele tiden blevet administre­ret lovligt, og det er jo sagens kerne

Socialdemo­kratiets Mattias Tesfaye mente, at ’de borgerlige politikere skal kigge godt ind i sankthans-bålet og afgøre’, om de mener, Inger Støjbergs opførsel er ’folkestyre­t vaerdigt’.

Der er udsigt til et tredje åbent samråd i sagen.

 ?? FOTO: RITZAU/JENS DRESLING ?? Tredje samråd rundt om hjørnet
FOTO: RITZAU/JENS DRESLING Tredje samråd rundt om hjørnet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark