Ekstra Bladet

STYR PÅ FIFA

I5

-

Nu er han manden, som skal løfte arven efter Koloskov og Mutko. Men spørgsmåle­t er, om Sorokin kan siges at vaere politisk neutral.

Som direktør i den russiske VM-komité refererer han til komitéens formand, Vitaly Mutko. Trådene til Kreml er således intakte.

FIFA og gangsteren

Et andet medlem af VM-komitéen er Viacheslav Koloskov, som var et stort aktiv i det forarbejde, der sikrede Rusland VM 2018.

Det var Koloskov, som tilbage i 2005 introducer­ede davaerende FIFA-praesident Sepp Blatter til en af verdens mest eftersøgte gangstere. Det skete på en natklub i Moskva, hvor Blatter smilende hilste på Alik Tokhtakhou­nov – en mafioso, som ikke kan rejse udenlands uden at blive arresteret.

Alik er blandt de ti mest eftersøgte maend i verden, men i Rusland kan han beskaeftig­e sig med det, der interesser­er ham mest, nemlig fodbold.

FBI og de amerikansk­e justitsmyn­digheder kalder Alik for en ledende figur i den internatio­nale organisere­de kriminalit­et. Fra sin tid i IOC burde Blatter vaere advaret mod den russiske gangster.

Alik dukkede op ved legene i Salt Lake City i 2002, hvor han blev anklaget for at bestikke dommere i isdansekon­kurrencen i et forsøg på at sikre russisk guld.

Ved afstemning­en i december 2010 stemte Blatter på Rusland som vaert for VM. Det gjorde det belgiske medlem af eksekutivk­omitéen, Michel D’Hooghe, formodentl­ig også. Han har erkendt, at han efter afstemning­en modtog et maleri fra fra Viacheslav Koloskov.

Michel D’Hooghe og Koloskov er begge sluppet for at blive straffet af FIFA. Måske skyldes det, at alle er enige om, at maleriet ikke har nogen vaerdi.

Ekstra Bladet og Nettavisen har sendt spørgsmål til Koloskov om maleriet. Koloskov har ikke svaret på vores henvendels­e.

Under alle omstaendig­heder var Koloskov dygtig til at traekke stemmer til. Hans mange år i FIFA har skabt mange nyttige relationer, og på den anden side af Atlanten kunne han traekke på sin søn, Konstantin, som i mange år var økonomidir­ektør i USA’s fodboldfor­bund.

Mutko kunne have vaeret smidt på porten sidste forår

Laes i morgen: Russerne vidste, at de skulle afholde VM, allerede en uge før den vigtige afstemning.

 ?? FOTO: AP ?? ser Alexey Sorokin (tv.) og Gianni Infantino (ved siden af), hvor skabet skal stå. ssiske efterretni­ngstjenest­e haft en betydelig magt i både UEFA og FIFA.
FOTO: AP ser Alexey Sorokin (tv.) og Gianni Infantino (ved siden af), hvor skabet skal stå. ssiske efterretni­ngstjenest­e haft en betydelig magt i både UEFA og FIFA.
 ?? FOTO: AP ?? Alexey Sorokin, som taler engelsk med amerikansk accent, bliver den naeste russer i FIFA.
FOTO: AP Alexey Sorokin, som taler engelsk med amerikansk accent, bliver den naeste russer i FIFA.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark