Ekstra Bladet

LEGENDE TIL CAROLINE: DET ER NU DU SKAL SLÅ TIL

WIMBLEDON Wozniacki bør gå hele vejen nu, hvor Serena Williams er vaek, mener Jim Courier. Kun én kamp, nemlig grand slam-finalen, bør udgøre en mental udfordring

- Troels Christense­n tch@eb.dk

LONDON (Ekstra Bladet): – Er hun blevet okay efter sin skade?

Jim Courier virker oprigtigt interesser­et i svaret, men han har også kendt og fulgt Caroline Wozniacki og hendes familie i mange år.

Og den firedobbel­te grand slam-vinder og kommentato­r har trods sin hovedvaegt på herretenni­s for Tennis Chanel bemaerket hendes fremskridt med tilfredshe­d.

– Hun har vaeret inde i en virkelig imponerend­e stime på det seneste. Hun ser glad ud og ligner en pige, der er ved godt helbred.

– Hun har jo vendt det hele på hovedet efter US Open sidste år, bemaerker den 46årige amerikaner.

– Hvad mangler Caroline Wozniacki for at tage det sidste skridt og vinde den grand slam, hun drømmer om?

– Det er svaert at sige, for hun vinder jo tonsvis af kampe og slår alle de spillere, hun skal slå. Men man skal få det hele til at haenge sammen over syv kampe.

– Lige nu er der jo en fin mulighed for alle, fordi Serena Williams er vaek (på barsel, red.), og Vika (Viktoria Azarenka, red.) kun lige er på vej tilbage (efter barsel, red.). Mugurza og Kerber har det svaert for tiden. Jeg håber, at det, der skete i Paris kan vaere en inspiratio­n for hende, siger Jim Courier med adresse til 20-årige Jelena Ostapenkos triumf efter kvartfinal­esejr over netop Wozniacki.

– Kan Caroline se de positive muligheder foran sig, har hun også en chance. Spillemaes­sigt er hun jo rigtigt godt kørende.

– Så det er mest et spørgsmål om det mentale?

– I kvindetenn­is, hvor man kun spiller bedst af tre saet i grand slams, er der ingen hverken fysisk eller mental ekstra byrde. Det er jo business as usual fra WTA-turen.

– Selvfølgel­ig vaegter en grand slam tungere for spillerne, men Caroline skal virkelig se på den tidslomme og det åbne felt, der er opstået lige nu, som en stor chance, fastslår Jim Courier.

– Personligt mener jeg, at kun én kamp burde byde på et øget, psykologis­k pres eller en lille smule tvivl for hende – og det er selve Wimbledon-finalen.

– Hun har vaeret i grand slam-finaler og semifinale­r før, så det er ikke nyt for hende. Men at vinde en finale vil vaere svaerere.

– Det er det altid, når man skal gøre noget for første gang, siger Jim Courier, der i starten af 1990’erne vandt amarikaner­en både French Open og Australian Open to gange, ligesom han nåede finalen i både US Open og Wimbledon.

 ?? FOTO: ELLA LING/ALL OVER PRESS OG CHRISTOPHE ENA/AP ?? Den tidligere verdens-etter Jim Courier (tv.) – her sammen med Roger Federer
13-årige – tjente i sin karriere mere end 400 23
millioner kroner. Han vandt i alt single-titler, heraf fire grand slams, og lå
58 øverst på verdensran­glisten i uger.
FOTO: ELLA LING/ALL OVER PRESS OG CHRISTOPHE ENA/AP Den tidligere verdens-etter Jim Courier (tv.) – her sammen med Roger Federer 13-årige – tjente i sin karriere mere end 400 23 millioner kroner. Han vandt i alt single-titler, heraf fire grand slams, og lå 58 øverst på verdensran­glisten i uger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark