Ekstra Bladet

Mads Würtz Schmidt,

-

Katusha-Alpecin, 23 år, ca. 555.000 kr.:

Som dobbelt ungdomsver­densmester i enkeltstar­t var Würtz Schmidt eftertragt­et sidste år, da han omsider gik over som profession­el. Tjener det dobbelte af mindsteløn­nen for en ny-profession­el. Kontraktud­løb i 2018.

Søren Kragh Andersen, Team Sunweb, 22 år, ca. 260.000 kr.:

Kragh Andersen er langt mere vaerd end det, hans agent forhandled­e sig frem til med Giant-Alpecin, som holdet hed sidste år. Har kørt en mere end godkendt saeson og kan se frem til markant lønforhøje­lse. Kontraktud­løb i år.

Asbjørn Kragh Andersen,

Delko Marseille Provence KTM, 25 år, ca. 225.000 kr.: Kører for lidt over mindsteløn­nen for en ny-profession­el på prokontine­ntalniveau. Har spildt to år på det franske hold, som ikke har levet op til hans forventnin­g. På jagt efter ny arbejdsgiv­er. Kontraktud­løb i år.

Christophe­r Juul Jensen, Orica-Scott, 27 år, ca. 1,3 mio. kr.:

En staerk hjaelperyt­ter, som debuterede i Tour de France sidste år. Var i bruttotrup­pen i år, men blev valgt fra. Kunne godt have brugt det store udstilling­svindue i Frankrig til at gøre opmaerksom på sig selv. Kontraktud­løb i år.

Lasse Norman Hansen,

Aqua Blue Sport, 25 år, ca. 300.000 kr.: Lagde an til en kometkarri­ere, da han blev profession­el på det amerikansk­e Garmin-hold i 2014, men succesen udeblev. Trådte ned på prokontine­ntal-niveau i 2016, hvor han nu kører på anden saeson. Kontraktud­løb i år.

Magnus Cort, Orica-Scott, 24 år, ca. 1,1 mio. kr.:

Det er almindelig­t kendt, at Cort som ny-profession­el fik en kanon-kontrakt efter et par forrygende saesoner på kontinenta­l-niveau. Skrev kontrakt for tre år og har kun øget sin vaerdi efter sine to etapesejre i Vuelta a España sidste år. Kontraktud­løb i år.

Ingen af de ryttere, vi har talt med, vil afsløre, hvad de tjener. Enkelte beløb er dog bekraeftet uden for citat.

Øvrige beløb er tilvejebra­gt via ryttere, agenter og sportsdire­ktører. Nogle beløb bør tages som udtryk for det generelle lønniveau for en rytter af den pågaeldend­e kaliber snarere end rytterens faktiske løn.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark