Ekstra Bladet

Kommende retssag vil blive behandlet i Polen, siger polske myndighede­r

- SUNE FISCHER fish@eb.dk AARHUS: BRØNDBY: TILST: AALBORG: NAKSKOV: TILST:

To mulige medgerning­smaend er fortsat på fri fod i forbindels­e med dødsbrande­n i Aalborg, der i januar kostede to personer livet.

Det skriver polsk politi i en mail til Ekstra Bladet.

Det var om aftenen 10. januar, at en voldsom brand brød ud i en mindre ejendom på Heimdalsga­de i Aalborgbyd­elen Vejgaard, at de to personer mistede livet.

Ifølge myndighede­rne var det ene offer en kvinde, der midlertidi­g opholdt sig på adressen, mens den anden draebte var en mand, der menes at have vaeret medgerning­smand til branden, men som selv braendte inde.

Polske myndighede­r har tidligere meldt ud, at sagen traekker tråde til prostituti­on styret af polsk mafia, hvor to konkurrere­nde gruppering­er er i strid. Brandmaend på arbejde i forbindels­e med slukningen af branden, der kostede to mennesker livet.

I april slog polsk politi til i området nord for Gdansk, hvor seks maend blev anholdt, mens to mistaenkte dengang ikke blev anholdt.

Og disse to er fortsat efterlyst, skriver de polske myndighede­r til Ekstra Bladet.

En anholdt i Tyskland

I mailen lyder det endvidere, at den kommende retssag vil blive holdt i Polen – og altså ikke i Danmark, hvor dødsbrande­n udspandt sig.

Dansk og polsk politi har vaeret i taet samarbejde i forbindels­e med efterforsk­ningen af den grufulde sag, hvor

de to indebraend­te svaert skadet af ild.

Fem af de seks er anholdt i Polen, mens den sidste er anholdt i Tyskland, hvor han saettes i forbindels­e med andre forbrydels­er.

’Han er endnu ikke udleveret til Polen’, lyder det i mailen.

Sagen har også vaeret omtalt i det polske medie Dziennik Baltycki, og ifølge det polske medie havde de mistaenkte gerningsma­end lejet biler i byen Gdynia, der ligger lige nord for Gdansk, og var herfra kørt til Danmark.

Mediet fortaeller, at de polske

myndighede­r har sikret en raekke spor i sagen, blandt andet GPS-oplysninge­r på de lejede biler.

Den elektronis­ke sporing viser, hvordan et antal polske formodede gerningsma­end kørte fra først Polen til Danmark og forvoldte branden, og umiddelbar­t herefter vendte de tilbage til Polen.

Kørte i mørke biler

Branden var meget voldsom, og vidner fortalte efterfølge­nde, hvordan en af brandstift­erne – ikke den indebraend­te

– var omspaendt af flammer fra livet og ned.

Gerningsma­endene blev set køre vaek i to mørke biler, og herefter er der intet spor af brandstift­erne.

Vidner har beskrevet, hvordan branden var eksplosion­sagtig, hvor det undseelige hus i løbet af meget kort tid var omspaendt af ild.

Obduktions­erklaering­en viste, at de to personer, der omkom i flammerne, var døde af varmepåvir­kning og kuliltefor­giftning.

Ligene var ligeledes svaert medtagne af ild.

To kvinder var oppe at toppes under Slagelse Festuge. Det var ikke muligt for politiet at få de to kvinder til at falde til ro, og de blev lagt i håndjern og placeret i hver deres patruljevo­gn. En 37-årig mand kunne imidlertid ikke blande sig uden om episoden. Han blev derfor også anholdt.

En ung mand var helt sikker på, at han havde fundet en smart fidus til at slippe for en bøde. Han blev af politiet fanget på fersk gerning i at cykle over for rødt igennem et fodgaenger­felt. Den 21-årige mand naegtede at opgive sit navn og adresse. Da han blev anholdt, fik piben dog en anden lyd.

En voldsom maengde røg fra en skole fik en borger i byen på Vestegnen til at ringe til politiet. Røgen havde spredt sig til store dele af skolen. Politiet afviser ikke, at der er tale om nogen, der har sat ild til skolen. De hører meget gerne fra borgere, der har set noget i området.

En fuckfinger til politiet kan på ingen måde betale sig. Det erfarede en 19-årig mand med tilknytnin­g til en bandegrupp­ering, som netop var blevet visiteret af politiet. Som afskedssal­ut kvitterede den utilfredse unge mand med to fuckfingre sendt i politiets retning. Han stak i løb vaek fra politiet, men blev anholdt på stedet og sigtet for overtraede­lse af ordensbeke­ndtgørelse­n.

En ansat ved en bilforhand­ler tilbagehol­dt i går morges en mand, som havde lavet ridser i lakken på en af forhandler­ens udstilling­sbiler. En betjent blev sendt af sted for at tage en snak med den tilbagehol­dte vandal.

To drenge på 13 og 15 år ville på eventur. De stjal en bil i Nakskov, fordi de ville til Rødby. De blev opdaget af politiet, men den 13årige satte farten op og kørte af sted i en flyvende far. I et kryds fik han dog ikke drejet. Bilen fortsatte derfor over kantstenen og ind i et hegn, hvor den stoppede. Ingen af dem kom til skade ved ulykken.

En 22-årig bilist forsøgte at narre politiet, men en politihund snusede sig frem til en pose kokain, der var forsøgt skjult på bilens fordaek. Den 22-årige erkendte, at stofferne var hans.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark