Ekstra Bladet

Forfaerdel­igt med curling-børnemagt

- Stefan Z. Adeler Østergade 7 Tølløse

Stefan Z. Adeler er traet af brok fra curlingbør­n og deres foraeldre. Der var engang et begreb, børnemagt, der gik ud på, at børn, der af naturlige årsager har mindre viden og erfaring end voksne, skulle bestemme det ene og det andet langt ud over deres forudsaetn­inger.

Den nye tossede trend er curling-børnemagt. Tag Roskilde Festival som eksempel.

Først ankommer curlingbør­nene og brokker sig ud over al rimelighed over vejret og indkvarter­ingen, selv om det er almindelig viden, at Roskilde Festival ikke er for de sarte og sippede, og at man nok gør klogt i at medtage noget robust humør. Og når festen er forbi, har man ikke gode manerer til en smule oprydning. Det klarer nogle brave frivillige så.

I Ekstra Bladet i går fortaeller en af disse, Per Sørensen, at det starter med, at herskabern­e vaekkes, inden arbejdet uden disses medvirken kan begyndes.

Hvad der bliver af curling-børnene senere i livet? Et gaet kunne vaere, at de bliver typen, der forventer servicerin­g af krisepsyko­loger og andre velfaerdsy­delser ved den mindste naturlige modgang i livet; de protestere­r over nedskaerin­ger i noget af verdens højeste SU, men glemmer at tage den stort set gratis undervisni­ng i betragtnin­g, de går i panik, hvis de ikke får de højeste karakterer, og forarges ikke over, at man nu kan købe sig til disse.

De afviser at tage reelt arbejde – selv midlertidi­gt – hvis det ikke ’er meningsful­dt og beriger deres hverdag’, og i det hele taget bliver de eksperter i klynk, brok og offerrolle­r, når de i virkelighe­den lever fantastisk i sammenlign­ing med de allerflest­e andre lande.

 ?? FOTO: IVAN BOLL RIORDAN ??
FOTO: IVAN BOLL RIORDAN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark