Ekstra Bladet

HAAS-DUEL:

- JONAS RYEFELDT jry@eb.dk

Günther Steiner er en mand, der går direkte til sagen, og hos Haas er der et problem, der overskygge­r andre: bremserne.

Begge kørere, Kevin Magnussen og Romain Grosjean, havde problemer, men det gik franskmand­en mest på.

– Det var ikke, fordi Kevin ikke havde problemer med bremserne. Med hans stil vil det vaere nemmere at køre eller at gøre problemet mindre synligt. Han var ikke glad i den anden traening, fortaeller Steiner.

– Med Romains kørestil skal bremserne vaere perfekte – eller så perfekte som muligt. Lige nu er vi der ikke, indrømmer Haas-bossen.

Uden at naevne bremserne specifikt gør Grosjean det klart, at der skal rettes op på fejlene i en fart.

– Jeg synes, at det er vigtigt, at vi fikser vores problemer og kommer tilbage på et anstaendig­t niveau. Jeg synes, at der var nogle positive ting fra Baku. Der var også nogle negative, men jeg ser frem til at tage tilbage til Østrig (hvor Grosjean blev nummer syv i 2016, red.).

– Vi må arbejde på de ting, som vi kan forbedre, og jeg håber på et bedre resultat. Vi havde et godt løb sidste år. Jeg håber, at bilen virker godt, og det skal nok blive en sjov bane at køre på.

Fremgang på teamet

Haas har scoret point i fire løb i streg, og holdet er sluttet i pointene i seks ud af otte løb. Det er allerede en gang mere end i sidste saeson, og det glaeder teamchefen.

Før saeson nummer to håbede han, at holdet kunne blive mere stabilt. Det er lykkedes, men det har ikke givet så stort udbytte som håbet.

– Sporten er blevet svaerere, og midterfelt­et er meget taet i år. Derfor er det svaert at score point. Vi har fået flere løb, hvor vi scorer point, men vi har faerre point ud af det.

– Det er hårdt, men som hold har vi vist fremgang og mere stabilitet. Se på vores pitstops – de er normalt ret gode. Det tager tid, og tid kan man ikke købe. Man er bare nødt til at tage sig tid til at fikse problemern­e og blive ved med at udvikle sig. Så laenge vi forbedrer os, synes jeg, at vi gør det godt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark